Rezne zas inak (fotorecept)

Autor receptu: lyali

Vynález rezeň si na nedeľný obed vyžiadala moja mužská polovička a dopadlo to takto. Vravím im pečené-dusené v rúre a schované nielen pod alobalom :-)

45+ minút
na 180 °C

Postup

  1. Samozrejme podľa počtu stravníkov a ich apetítu odhadnete správne množstvá :-) MÄSO NAKRÁJAME NA REZNE (ja som tentokrát použila bravčové karé a podarilo sa mi ho nakrájať na 8rezňov, čiže pre 4osoby a viac :-), moja svokra vždy robila akékoľvek rezne na plechu a pre istotu na 1plechu z dvojakého bravčového mäsa - z karé a krkovičky). ZĽAHKA NAKLEPEME (ja pri tom precvičujem hánky ruky a tĺčik odpočíva v zásuvke :-) ). OSOLÍME, OKORENÍME ČIERNYM MLETÝM KORENíM, SLADKOU MLETOU PAPRIKOU A POTRIEME PRETLAČENÝM CESNAKOM (čierne korenie sa snažím namlieť si vždy čerstvé a cesnak pred roztlačením zvyknem pokrájať nadrobno).
  2. Plech pokvapkáme olejom a poukladáme naň okorenené rezne. Bohato posypeme strúhaným syrom (ja som minula 20dkg).
  3. Následne strúhankou (asi 12dkg).
  4. Pokvapkáme olejom a podlejeme vodou.
  5. Zakryjeme alobalom (lesklou stranou dolu). TAKŽE REZNE SÚ SCHOVANÉ NIELEN POD ALOBALOM - ALE AJ POD SYROM A STRÚHANKOU :-) A dáme piecť do vyhriatej rúry (dávam na 180°C). Počas pečenia-dusenia podlievame vodou, príp. ešte pokvapkáme olejom. Asi po 45min, keď je mäso mäkké, alobal odokryjeme, rezne polejeme výpekom tak, aby strúhanka na nich nebola suchá a zapečieme.
  6. A rezne, možno zas inak pre niekoho, sú na svete :-)
  7. A stavila som na prílohu zemiakový šalát s jogurtovou zálievkou.
  8. Klasické zemiaky varené v šupke, obľúbená šalátová zelenina (jarnú cibuľku som krátko orestovala na olivovom oleji, hrášok uprednostňujem mrazený pred sterilizovaným), všetko pokvapkané olivovým olejom a premiešané s jogurtovou zálievkou (biely jogurt, paradajkový pretlak, horčica, soľ, čierne mleté korenie, sladká mletá paprika, práškový cukor, sójová omáčka).