Višňové guľky

Red velvet guľky s prekvapením

Autor receptu: siuuu

Po veľmi dlhej dobe som opäť piekla red velvet - tentoraz minitortičky. Z vykrajovania mi zostali zbytky, a ako prvé ma napadli ako inak guľky.* Ale také tie úplne jednoduché sa mi zdali málo zaujímavé a žiadalo sa mi k nim pridať ešte inú chuť, tak som dovnútra vložila kokosovú guľku s príchuťou Raffaelo a do jej vnútra sušené višne marinované v alkohole. Chutilo to výborne.

30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pred finálnou prípravou guliek si pripravíme ako prvé višne. Moje sušené višne boli už zvlhnuté, preto som ich na malú chvíľu (cca 15 -20 minút) naložila do alkoholu (robila som verziu pre dospelých), aby troch zmäkli a dali sa oddeliť. Potom som ich zľahka osušila.
  2. Následne si pripravíme kokosovo-višňový vklad, ktorý potrebuje stuhnúť, ja som miniguľky dala zmraziť, lepšie sa s nimi potom robilo. Na kokosový vklad zmiešame sladení kondenzované mlieko a kokosovú múčku (strúhaný kokos). Oddeľujeme kúsky (cca 15 g), dovnútra vložíme po jednej višni a urobíme malé guľky, ktoré dáme na pár hodín zmraziť.
  3. Zvyšky korpusu zmiešame s džemom, citrónovou šťavou a mascarpone na hustú hladkú konzistenciu. Ja som korpus prebehla jemným strúhadlom, pretože kraje boli trocha suchšie a nerozmiešali by sa do jemnej formy. Z hmoty oddeľujeme kúsky s gramážou cca 20 g, roztlačíme v dlani, vložíme kokosovo-višňový vklad, uzatvoríme a urobíme pekné guľky, ktoré obalíme v kokosovej múčke.
  4. Uložíme ich do papierových košíčkov a pred podávaním môžeme ale nemusíme ozdobiť troškou krému a posypom. V tejto podobe sú lahodným a roztomilým dezertom. Skladujeme v uzatvorenej dóze v chlade. Vzhľadom na zloženie odporúčam skonzumovať do 2-3 dní.