Rebarborový puding

lucynka03 - fotkalucynka03, 7. mája 2013

Zdravý dezertík z možno trošku netradičnej zeleniny.

2
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

2 stonky
2 PL
6 kvapiek
2 PL
3 PL
1/2 ČL
štipka




Postup

  1. 1

    Mala som chuť na niečo nové a v obchode som natrafila na rebarbou, ktorú som jedla predtým asi 2x v živote v koláči a napadlo ma urobiť z nej takúto zdravú mňamku. Očistenu a nakrájanú rebarboru som podliala troškou vody a dala podusiť na par minút. Stačí ozaj chvíľka, keď prevrie, je z nej kaša.

  2. 2

    Pridala som vo vode rozmiešané 2 lyžice zlatého klasu a opláchnuté sušené horzienka a nechala prevrieť. Ja osobne mám rada sladké a rebarbora je sama o sebe veľmi kyslá, takže mi sladká chuť hrozienok veľmi sedí v tom.

  3. 3

    Na osladenie som pridala 6 kvapiek stévie a keďže mi samotná jej chuť trošku vadí, používam ju len ako základ sladkej chuti na zníženie množstva cukru. Dochutila som puding preto ešte medom a škoricou (a štipka soli samozrejme do každého sladkého jedla). Po vychladnutí môžme podávať posypané orechmi, primiešané do joguru, tvarohu alebo aj s ovsenou kašou. Kto má rád hustejší, môže dať viac zlatého klasu alebo viac prisladiť. Dobrú chuť :) (toto je môj prvý, nabudúce bude aj foto)

Diskusia k receptu

radost
ja to robievam redšie-na spôsob polievky...alebo aj hustejšie+piškoty..už má rebarbora svoj čas..ešte som ju na záhrade nebrala-ale už načim..koncom týždňa...
lucynka03
tie piškóty sú dobrý napad, prišlo mi, že by sa tam hodilo niečo, čo by trošku stiahlo tú kyslú chuť.. nabuduce vyskúšam :)
valeri
Páči sa mi táto pochúťka, mne tiež rastie v záhrade rebarbora, tento rok som už urobila z nej džem. Ale ešte tak 3 x ju budem určite zrezávať, tak bude aj puding.