Zdravý dezertík z možno trošku netradičnej zeleniny.
porcie
príprava
Postup
-
1
Mala som chuť na niečo nové a v obchode som natrafila na rebarbou, ktorú som jedla predtým asi 2x v živote v koláči a napadlo ma urobiť z nej takúto zdravú mňamku. Očistenu a nakrájanú rebarboru som podliala troškou vody a dala podusiť na par minút. Stačí ozaj chvíľka, keď prevrie, je z nej kaša.
- 2
Pridala som vo vode rozmiešané 2 lyžice zlatého klasu a opláchnuté sušené horzienka a nechala prevrieť. Ja osobne mám rada sladké a rebarbora je sama o sebe veľmi kyslá, takže mi sladká chuť hrozienok veľmi sedí v tom.
- 3
Na osladenie som pridala 6 kvapiek stévie a keďže mi samotná jej chuť trošku vadí, používam ju len ako základ sladkej chuti na zníženie množstva cukru. Dochutila som puding preto ešte medom a škoricou (a štipka soli samozrejme do každého sladkého jedla). Po vychladnutí môžme podávať posypané orechmi, primiešané do joguru, tvarohu alebo aj s ovsenou kašou. Kto má rád hustejší, môže dať viac zlatého klasu alebo viac prisladiť. Dobrú chuť :) (toto je môj prvý, nabudúce bude aj foto)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu