Rebarborový koláč
Autor receptu: masha
V jarnom období keď ešte okrem jahôd nemáme v záhrade žiadne ovocie, príde veľmi vhod
rebarbora. Táto sa dá použiť nielen na chutný kompót, ale aj na koláč
15-20 porcií |
60 minút príprava |
40 minút na 160 °C |
Postup
- Rebarboru umyjeme, olúpeme a v miske zalejeme vriacou vodou. Necháme pod pokrievkou asi 2 minúty sa spariť. Ocedíme.
Omrvinky upražíme do ružova na masle.
- Na dosku dáme hladkú múku, maslo, práškový cukor, vanilkový cukor, vajce a vymiesime cesto, ktoré rozdelíme na polovicu. Jeden diel cesta rozvaľkáme na obdĺžnik asi 1/2 cm hrubý a
preložíme ho na plech, posypeme upraženými omrvinkami, na to sparenou a pokrájanou rebarborou, posekanými orechami, kryštálovým cukrom smiešaným so škoricovým cukrom,
hrozienkami namočenými v rume. Na vrch dáme rozvaľkanú druhú polovicu cesta. Popicháme vidličkou a dáme pomaly piecť do ružova.
- Horúci koláč posypeme vanilkovým cukrom a ešte teplý ho pokrájame .