Foto: elixir
Svieži, jemne kyselkavý koláč. Veľkosť použitého plechu je 25 cm x 19 cm.
12
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
50 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
175 g |
|
2 ks |
|
100 g |
|
125 g |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
50 g |
|
(podľa potreby) |
|
Tvarohová zmes: | |
100 g |
|
500 g |
|
120 g |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
50 g |
|
Vrstva rebarbory: | |
2 ks |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Zo surovín na cesto (okrem strúhanky) si cesto vypracujeme. Na plech uložíme papier na pečenie a cesto rozotrieme. Posypeme ho jemnou vrstvou strúhanky.
- 2
Zo surovín na tvarohovú zmes vymiešame alebo ručným mixérom vyšľaháme vrstvu na vrchnú časť koláča.
- 3
Rebarboru očistíme a rozmixujeme v robote - výsledkom by mali byť malé kúsky (nie "pyré"). Tie zmiešame s cukrom.
- 4
Zmes z rebarbory dáme na cesto, na to vylejeme a rozotrieme tvarohovú zmes a dáme piecť.
- 5
Po upečení dekorujeme podľa nálady, prípadne jeme len také samotné, rebarbora je veľmi chutná tak či tak. :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu