Svieži, jemne kyselkavý koláč. Veľkosť použitého plechu je 25 cm x 19 cm.
12
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
50 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 175 g |  | 
| 2 ks |  | 
| 100 g |  | 
| 125 g |  | 
| 1 ks |  | 
| 1 ČL |  | 
| 50 g |  | 
| (podľa potreby) |  | 
| Tvarohová zmes: | |
| 100 g |  | 
| 500 g |  | 
| 120 g |  | 
| 2 ks |  | 
| 1 ks |  | 
| 50 g |  | 
| Vrstva rebarbory: | |
| 2 ks |  | 
| 50 g |  | 
Postup
- 
                                                    1
                                                    Zo surovín na cesto (okrem strúhanky) si cesto vypracujeme. Na plech uložíme papier na pečenie a cesto rozotrieme. Posypeme ho jemnou vrstvou strúhanky. 
- 2
Zo surovín na tvarohovú zmes vymiešame alebo ručným mixérom vyšľaháme vrstvu na vrchnú časť koláča. 
- 3
Rebarboru očistíme a rozmixujeme v robote - výsledkom by mali byť malé kúsky (nie "pyré"). Tie zmiešame s cukrom. 
- 4
Zmes z rebarbory dáme na cesto, na to vylejeme a rozotrieme tvarohovú zmes a dáme piecť. 
- 5
Po upečení dekorujeme podľa nálady, prípadne jeme len také samotné, rebarbora je veľmi chutná tak či tak. :)   
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2


 
                                                    




 
                                                        
                                                     
 


Diskusia k receptu