Rebarborový koláč s tvarohom

Autor receptu: elixir

Svieži, jemne kyselkavý koláč. Veľkosť použitého plechu je 25 cm x 19 cm.

12
porcií
20 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zo surovín na cesto (okrem strúhanky) si cesto vypracujeme. Na plech uložíme papier na pečenie a cesto rozotrieme. Posypeme ho jemnou vrstvou strúhanky.
  2. Zo surovín na tvarohovú zmes vymiešame alebo ručným mixérom vyšľaháme vrstvu na vrchnú časť koláča.
  3. Rebarboru očistíme a rozmixujeme v robote - výsledkom by mali byť malé kúsky (nie "pyré"). Tie zmiešame s cukrom.
  4. Zmes z rebarbory dáme na cesto, na to vylejeme a rozotrieme tvarohovú zmes a dáme piecť.
  5. Po upečení dekorujeme podľa nálady, prípadne jeme len také samotné, rebarbora je veľmi chutná tak či tak. :)