Rebarborový koláč s tvarohom
Autor receptu: elixir
Svieži, jemne kyselkavý koláč. Veľkosť použitého plechu je 25 cm x 19 cm.
12 porcií |
20 minút príprava |
50 minút na 180 °C |
Postup
- Zo surovín na cesto (okrem strúhanky) si cesto vypracujeme. Na plech uložíme papier na pečenie a cesto rozotrieme. Posypeme ho jemnou vrstvou strúhanky.
- Zo surovín na tvarohovú zmes vymiešame alebo ručným mixérom vyšľaháme vrstvu na vrchnú časť koláča.
- Rebarboru očistíme a rozmixujeme v robote - výsledkom by mali byť malé kúsky (nie "pyré"). Tie zmiešame s cukrom.
- Zmes z rebarbory dáme na cesto, na to vylejeme a rozotrieme tvarohovú zmes a dáme piecť.
- Po upečení dekorujeme podľa nálady, prípadne jeme len také samotné, rebarbora je veľmi chutná tak či tak. :)