Rebarborovo-jahodový koláč

pupava - fotkapupava, 23. júna 2014
Rebarborovo-jahodový koláč
Foto: pupava

Všetci, ktorí máte radi lepkavé cesto a máganie sa v ňom, vrelo odporúčam, prídete si na svoje počas výroby. Inak nie, vtipkujem, dobrý je, Zobraziť celý popisVšetci, ktorí máte radi lepkavé cesto a máganie sa v ňom, vrelo odporúčam, prídete si na svoje počas výroby. Inak nie, vtipkujem, dobrý je, fakt.

45 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
1 bal.
6 PL
5 PL
1,5 ks
Vrch:
podľa potreby (cca 5 ks)
podľa potreby
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Úplne najskôr si zoberieme rebarboru a očistíme ju. Následne ju nakrájame na malé kúsky a dáme do sitka (a to položíme na misku). Pokvapkáme citrónovou šťavou (alebo aj nemusíme, môžeme aj pocukriť, podľa chuti) a necháme stiecť počas celej ostatnej prípravy.

  2. 2

    Suroviny na cesto zmiešame (banán pridáme roztlačený vidličkou) a miesime, až kým sa nám nechce plakať. Keď už sa nám veľmi chce a cesto vyzerá, že bude vďaka slzám príliš vláčne, môžeme pridať trošku múky. Celú túto cestovú guľu miešame do stavu, kedy by mala byť pevná a rozvalkateľná. Necháme cesto chvíľu odstáť.

  3. 3

    Keď už sme šťastní, že sa nám cesto podarilo, vystelieme si formu papierom na pečenie (alebo olejom a múkou vysypeme, podľa ľubovôle), cesto rozvaľkáme a šupneme ho do formy. Za spôsobené nervy ho môžeme niekoľkokrát pichnúť vidličkou a následne dať do rúry na 200°C na cca 10 minút.

  4. 4

    Za ten čas ešte poprosíme rebarboru, aby stiekla čo najviac, môžeme jej trochu dopomôcť rukou. Jahody si nakrájame na plátky (alebo kocky, čo sa vám len páči). Po 10 minútach cesto vyberieme z trúby, poukladáme naň čo najsuchšiu rebarboru a jahody. Posypeme trochou trstinového cukru a šup s koláčom zas do trúby na cca 40 - 45 minút na 170 °C.

  5. 5

    Po 45 minútach: Dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu

safran
nebudem to piecť, ale s chuťou som si to prečítala :-)
za text 5* :-)))
danielas
často rozmýšľam o kombinácii rebarbora a jahody. Akosi mi to k sebe pasuje. A teraz to vyskúšam, čo povieš?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia