Rebarborovo - jahodový koláč
Autor receptu: cenculka30
Množstvo surovín je na malý plech (20x30)
40 minút príprava |
40 minút na 200-180 °C |
Postup
- Najprv si pripravíme cesto 1:
Z múky, vajíčka, masla, mlieka a cukru vypracujeme cesto, ktoré necháme v chladničke 30 minút odpočinúť.
- Jahodovú šťavu, mlieko a zlatý klas zmiešame a uvaríme hustý puding.
Pripravíme si Cesto 2:
Vajíčka s cukrom vyšľaháme pridáme muku a premiešame.
- Cesto z chladničky vyvaľkame, popicháme vidličkou a dáme predpiecť do rúry na 7-10 minút vyhriatej na 200°C.
Na predpečené cesto poukladáme jahody, očistenú a nakrájanú rebarboru zmiesanu s cukrom. Zalejeme pudingom a na puding vylejeme cesto 2.
teplotu znížime na 180°C a pečieme 25 - 30 minút.
- Hotový koláč.