Rebarborovo - jahodový koláč

Autor receptu: cenculka30

Množstvo surovín je na malý plech (20x30)

40 minút
príprava
40 minút
na 200-180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravíme cesto 1: Z múky, vajíčka, masla, mlieka a cukru vypracujeme cesto, ktoré necháme v chladničke 30 minút odpočinúť.
  2. Jahodovú šťavu, mlieko a zlatý klas zmiešame a uvaríme hustý puding. Pripravíme si Cesto 2: Vajíčka s cukrom vyšľaháme pridáme muku a premiešame.
  3. Cesto z chladničky vyvaľkame, popicháme vidličkou a dáme predpiecť do rúry na 7-10 minút vyhriatej na 200°C. Na predpečené cesto poukladáme jahody, očistenú a nakrájanú rebarboru zmiesanu s cukrom. Zalejeme pudingom a na puding vylejeme cesto 2. teplotu znížime na 180°C a pečieme 25 - 30 minút.
  4. Hotový koláč.