Foto: empedokles
30 minút
na 220-180 °C
na 220-180 °C
Postup
-
1
Zo vsetkych ingrediencii vypracujeme cesto. Poprasime trochou muky a zakryjeme utierkou. Nechame cesto kysnut az bude 1,5 nasobne vacsie. To moze trvat 1,5-2 hodiny. Kludne ho mozme nechat cez noc kysnut v chladnicke, bude este chutnejsi.
- 2
Pol hodinu pred pecenim zapneme ruru na plno a vlozime do nej formu alebo plech ( ja zvyknem piect na skale ) 5 min pred pecenim vlozime na spodok rury malu nadobku s vriacou vodou. Vyformovane cesto vlozime do rury. Po 10 minutach znizime teplotu na 180 a na 20 sekund otvorime dvierka a pecieme dalsich 20 minut. Chlebik nechame kompletne vychladnut pred krajanim. Dobru chut;)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@Empedokles aj ja rada pečiem domáci,ale len obyčajný,páči sa mi aj tvoj redept,vyskúšam.