Ražniči

pampuska92 - fotkapampuska92, 1. januára 2013
4
porcie
95 minút
na 240 °C

Suroviny

600 g
1 nôžka
1 ks
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso a papriku si nakrájame na kocky, klobásu na krúžky,slaninu a cibuľu na pásiky, tak aby sa cez ne dala prepichnúť špajdľa.

  2. 2

    Zemiaky si očistíme a nakrájame na krúžky. Okoreníme vegetou, paprikou, olejom a petržlenovou vňaťou. Vložíme ich do pekáča a podlejeme trochou vody.

  3. 3

    Na špajdle napichujeme striedavo mäso, slaninu, klobásu, cibuľu, papriku.....Napichané špajdle poukladáme na zemiaky.

    Ražniči  - obrázok 3
  4. 4

    Zakryjeme alobalom a pečieme cca 90 minút, kým nieje mäso mäkké. Potom alobal odkryjeme a ešte pár minút zapekáme.

    Ražniči  - obrázok 4

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
Ale si mi šmaky narobila!Dobrý nápad na zajtra.Vďaka za receptík.
Ja robievam zľahčenú verziu - všetko dám do pekáča, posypem, popolievam pochutinami ( napr.: horčica, kečup, soľ, korenie, červ.mletá papr., vňaťky, olej....), zakryjem alobalom a šup do rúry aspoň na hodinu, ale neodkrývam, lebo práve tá šťava, čo sa tam "vytopí" je najlepšia, inak by to bolo možno zapečené ( po odkrytí), ale suché, raz som to spravila ale už to nerobím.