RAW ovocné musli fotorecept

seniorka - fotkaseniorka, 13. februára 2014
RAW ovocné musli (fotorecept)
Foto: seniorka

V poslednej dobe som z dôvodu niekoľkodňovej detoxikácie organizmu veľa odšťavovala množstvo ovocia aj zeleniny. Pri odšťavovaní ananásu spolu s pomarančami a jablkom mi Zobraziť celý popisV poslednej dobe som z dôvodu niekoľkodňovej detoxikácie organizmu veľa odšťavovala množstvo ovocia aj zeleniny. Pri odšťavovaní ananásu spolu s pomarančami a jablkom mi ostala dosť vlhká dužina (odpad), tak som sa rozhodla využiť ju na ďalšie spracovanie nejakého zdravého jedla. Trošku som posurfovala po internete, aby som získala potrebné vedomosti využitia odpadu z odšťavovača, a tak som si trochu zaimprovizovala. Úvodný obrázok nafotila moja dcéra, ktorej aj s vnučkou veľmi chutili.

56
porcií
60 minút
príprava
120 minút
na 35-40 °C

Suroviny

300 g
100 g
100 g
150 g
1 ks
1 ks
100 g
100 g
2 PL
2,5 PL
1 dl
1 ČL




Postup

  1. 1

    Tu sú suroviny, ktoré som použila. Zabudla som k nim pridať škoricu a vodu.

    RAW ovocné musli (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V procesore alebo v mixéri zmixujeme prepláchnutú namočenú slnečnicu s vodou, pridáme namočené a scedené hrozienka, slivky, olúpaný pomaranč a jablko, a to tak, aby boli v zmesi malé kúsočky. Zmes vyberieme do misky a pridáme všetky ostatné suroviny, teda dužinu z odšťavovača, kokos, orechy, javorový sirup a citrónovú šťavu. Poriadne premiešame. Ja som použila môj starý ETA mixér a hotovú zmes som rozdelila na 2 časti: jednu bez škorice a do druhej som pridala škoricu (v oranžovej miske).

    RAW ovocné musli (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tvarujeme koláčiky podľa vlastnej fantázie. Ja som použila formičky na medovníčky, pod ktoré som podložila mikrotén. Zmesou som ich napĺňala skoro doplna (0,7 mm-1cm) a hneď som ich opatrne vyklápala na pekáč, vyložený papierom na pečenie. Trošku som tomu pomohla von prstami.

    RAW ovocné musli (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keďže s formičkami bola trošku babračka, začala som robiť malé guľky i podlhovasté šúľky, ktoré som roztláčala priamo na plechu do tvaru kruhu a plochých tyčiniek.

    RAW ovocné musli (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Takto som sa ich rýchlejšie zbavila :-)

    RAW ovocné musli (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pripravené musli sa sušia buď v sušičke, ale keďže ja ju nemám, tak som ich najprv asi na 2 hodiny sušila v teplovzdušnej rúre na 40 stupňov pri otvorených dvierkach. Keď trochu na povrchu obschli, obrátila som ich na opačnú stranu a keď aj z tej obschli, pokládla som ich na teplý radiátor. Na ňom som ich dosúšala do druhého dňa s občasným obracaním. Takto sa sušili asi 24 hodín. Výsledok však stál za to.

    RAW ovocné musli (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A na záver ešte jedna ukážka :-)

    RAW ovocné musli (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

denyany
Výborný nápad, máš zdravú pochúťku a nič nevyšlo nazmar.
jamarlen
super nápad, aj na to sušenie - určite by boli dobré aj s mrkvovou, či inou dužinou….
seniorka
denyany, tieto musli sú naozaj zdravé a kto má rád sladkosti, môže si na nich bez obáv z priberania pochutiť. Ďakujem za uznanie.
jamarlen, som presvedčená, že aj zeleninová alebo aj iná ovocná dužina sa dá podobným spôsobom spracovať. Fantázii sa medze nekladú. Ďakujem za komentáre :-)
marianne
Ja som Ti velmi vdacna za tento recept @seniorka ,tiez casto odstavujem a tu duzinu vzdy vyhadzujem,neviem co s nou.Vyskusam to urcite.
seniorka
@marianne , skús a neboj sa pridať aj iné ingrediencie podľa toho, čo odšťavuješ. Uvidíš, že sa Ti podaria. Držím palce.
jerica
@seniorka ZDRAVÉ CHRUMKÁČE !! perfektný recept , stáva sa , že nám ostanú pomaranče či ananás, jablko je vždy po ruke, nebude problém sa s tým pohrať, chválim fotopopis, teším sa na ďaľšie tvoje recepty :-)
seniorka
@denyany , tieto musli sú naozaj zdravé a kto má rád sladkosti, môže si na nich bez obáv z priberania pochutiť. Ďakujem za uznanie.
@jamarlen , som presvedčená, že aj zeleninová alebo aj iná ovocná dužina sa dá podobným spôsobom spracovať. Fantázii sa medze nekladú. Ďakujem za komentáre :-)
seniorka
@jerica , ďakujem Ti za pochvalu. Musli treba len odskúšať a aj si pritom zaimprovizovať, čo sa surovín týka. Teraz sa veľmi razí trend RAW stravy, určite je to zdravé, pretože nič neprejde varom a vyššou teplotou ako 40-42 stupňov, takže sa zachovávajú všetky živiny. Ja síce nie som dáka fanatička tohto trendu, milujem veľa klasických jedál, ale nebránim sa ani novinkám, zvlášť keď mi zdravý rozum hovorí, že je to istotne zdravé.
A čo sa týka ďalších receptov, určite sem ešte nejaké pridám.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia