Chlieb

Rascový chlieb (fotorecept)

Autor receptu: kesho

Jednoduchý a chutný chlieb :)

Suroviny

Postup

  1. Prvé si zarobíme kvások z droždia, teplej vody a cukru. Necháme odležať, zatiaľ si nachystáme ďalšie veci.
  2. Do misy dáme obidve múky, soľ, rascu (soľ a rascu dávam od oka podľa chuti, ja mam rád viac rascový), trochu octu a vykysnutý kvások. Všetko spolu premiešame.
  3. Cesto zakryjeme utierkou a necháme vykysnúť asi hodinku.
  4. Potom dáme cesto na pomúčenú dosku, cesto poprehadzujeme a dáme do formy na chleba.
  5. Takto ho necháme podkysnúť ešte asi pol hodinku.
  6. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi hodinku.