Rascové tyčinky

klaudijana - bez fotkyklaudijana, 13. septembra 2015

Naša obľúbená slaná domáca pochúťka.

Suroviny

24 dkg
14 dkg (alebo margarín)
2 PL
2 ks
1 ks
1 dkg
1 ČL
Na vrch:
1 ks na potretie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme mäkšie cesto. Na múkou posypanej doske rozvaľkáme cesto na hrúbku asi 1 cm. Potrieme vajcom, posypeme soľou, rascou, paprikou a krájame na tyčinky. Tyčinky dáme na vymastený plech, pečieme kým nie sú do zlatista sfarbené.

    Rascové tyčinky - obrázok 1
  2. 2

    P.S.: Keďže tyčinky veľmi ľúbime, zvyknem robiť z dvoch dávok. Preto mi vždy zostanú 4 bielky, z ktorých pečiem krémeš.

    Rascové tyčinky - obrázok 2
Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Múčne jedlá, Slané chuťovky, Pečené

Diskusia k receptu

ubka
Pekné palice si napiekla,prosím ťa,máš skúsenosť,koľko vydržia,teda či je možné urobiť ich dopredu pred akciou.
Vďaka.
sherin
aj my mame radi taketo chrumkave tycinky, mas ich pekne. Ja krajam cesto az na plechu, aby som si usetrila cas.
pekny den vsetkym
klaudijana
@ubka ja ich skladujem v uzavretej papierovej škatuli a vydržia aj 3 týždne
@sherin myslim, že z tohto cesta by sa tie tyčinky pravdepodobne zlepili
@zinnajdha cesto nenechávam kysnúť, ale rúru zapnem až keď ich mám uložené na plechu, nie je to klasické kysnuté cesto takže oni sa až tak nezdvihnú
Ďakujem všetkým za milé komentáre