Rajské ráno
Autor receptu: andiss
Prečo rajské? To zistíte hneď podľa jednej ingrediencie... Opäť
moja obľúbená kombinácia ovsenej kaše, v týchto síce teplejších,
ale zamračených dňoch padne vhod...
:)
Postup
- Ideme na to. Klasicky si pripravíme kašu a to tak, že do mliečka dáme štipku soli a prisypeme vločky - miešame na miernom plameni. Keď začína kaša hustnúť, nastrúhame polovičku jabĺčka a miešame ďalej do požadovanej hustoty. Ochutíme brezovým alebo kľudne aj trstinovým cukrom, či medom.
- Nalejeme do taniera, ozdobíme zbytkom jablka, ktoré pokrájame, posypeme škoricou, ľanovými semienkami a orechami.
Už pri servírovaní mi zvykne ubudať z taniera, ešte som stihla zachytiť plnú fotku. Dobrú chuuuuuť! :-))