Rajčinový aspik s olivami a bazalkou
Autor receptu: droetker
Komerčný recept Postup- Ešte potrebujeme: ponorný mixér, silikónovú formu na muffiny.
- Na prípravu aspiku rajčiny umyjeme a pri stopke nakrojíme do kríža. Vložíme do hrnca s vriacou vodou a asi 15 minút povaríme. Rajčiny vyberieme, olúpeme šupku a necháme schladnúť.
- Želatínu necháme napučať s vodou podľa návodu na obale.
- Olivy, mozzarellu a bazalku nakrájame nadrobno. Rajčiny rozmixujeme ponorným mixérom a pridáme nakrájané prísady. Dochutíme soľou, čili a šťavou. Želatínu rozohrejeme (nevaríme) a metličkou ihneď vmiešame do zmesi. Zmes nalejeme do formy vypláchnutej studenou vodou a odložíme najmenej na 2 hodiny do chladničky.
- TIP: Aspik veľmi dobre chutí aj s lahôdkovou cibuľkou.
|