Rajčinový aspik s olivami a bazalkou

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

9
porcií
25 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Ešte potrebujeme: ponorný mixér, silikónovú formu na muffiny.
  2. Na prípravu aspiku rajčiny umyjeme a pri stopke nakrojíme do kríža. Vložíme do hrnca s vriacou vodou a asi 15 minút povaríme. Rajčiny vyberieme, olúpeme šupku a necháme schladnúť.
  3. Želatínu necháme napučať s vodou podľa návodu na obale.
  4. Olivy, mozzarellu a bazalku nakrájame nadrobno. Rajčiny rozmixujeme ponorným mixérom a pridáme nakrájané prísady. Dochutíme soľou, čili a šťavou. Želatínu rozohrejeme (nevaríme) a metličkou ihneď vmiešame do zmesi. Zmes nalejeme do formy vypláchnutej studenou vodou a odložíme najmenej na 2 hodiny do chladničky.
  5. TIP: Aspik veľmi dobre chutí aj s lahôdkovou cibuľkou.