Foto: eldina
veľmi jednoduchá , s vynikajúcim krémom
príprava
na 170 °C
Suroviny
Tortový korpus: | |
6 ks |
|
12 PL |
|
180 g |
|
3 PL |
|
Krém: | |
6 ks |
|
10 PL |
|
500 ml |
|
1 ks |
|
3 PL |
|
1/2 bal alebo Palmarín |
|
500 ml |
|
2 bal |
|
Postup
-
1
Potrebujeme:
-
2
Postup:najprv uvariť krém, aby vychladol,kým sa bude piecť korpus.. v troche mlieka /odliať z 500 ml/ zmiešať 6 žĺtkov+ 10 PL cukru + 1 Zlatý klas + 3 PL hladkej múky...
-
3
dobre vymiešať/aby neboli žiadne hrudky/
-
4
zvyšok mlieka dať variť a pred vrením pridať zmiešané žĺtky s pudingom..miešať, kým nezhustne....potom dať vychladnúť...
-
5
Korpus: vymiešať sneh zo 6 bielkov a 12 PL cukru, potom pridať 180 gr strúhaného kokosu + 3 PL hladkej múky..
-
6
tortovú formu vymastiť a vysypať múkou , vliať cesto a piecť v predhriatej trúbe na 170 °C asi 3O min /max/
-
7
/ak cesto zhora hnedne , ale nie je ešte upečené- prikryť ho alobalom alebo papierom na pečenie/..špáratkom vyskúšať, či je korpus upečený...
-
8
vychladnutý krém zmiešať s 1/2 Herou alebo Palmarínom...
- 9
tortový korpus prekrojiť na dva diely, každý pokropiť trochou mlieka...potrieť pudingovým krémom a vyšľahanou šľahačkou ,osladenou vanilkovými cukrami../stužovač na šľahačku netreba/
- 10
postup opakovať a vrch ozdobiť zvyškom šľahačky /zdobila som obyčajným vreckom/..posypať trochou kokosu...dať do chladničky /krém tuhne rýchlo/...samozrejme si namiesto torty môžte upiecť aj koláč..cesta a krému je dosť.
- 9
táto torta s krémom sa mi páči...
vyzerá to nádherne , ale nemohol by som to jesť, pretože by som si musel oholiť fúzy aj bradu. Až nebudem dlhšie cestovať tak zaručene vyskúšam - pas nemôžem obetovať.
dakujem za vyborny recept, urcite ju este upeciem :)