Rádoby Sacher torta

mlsalka - fotkamlsalka, 3. februára 2013
Rádoby Sacher torta
Foto: mlsalka

Nie úplne podľa mojich predstáv, ale nabudúce to vylepším - viac cesta, menej džemu.

8
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

Marhuľový džem:
1 hrnček
1/4 hrnček
1/4 hrnček podľa potreby
Cesto:
3 hrnček
2/3 hrnček
4-5 PL
Poleva:
2 ks zrelé
0,5 hrnček
1/3 hrnček
 podľa potreby
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Marhuľe dáme namočiť (mala som tie sušené z obchodu, namáčali sa celú noc). Potom ich rozmixujeme s citrónovou šťavou, vodu pridávame podľa potreby. AK robíte tortu vo forme s priemerom 18cm ako ja, stačí spraviť džem z pol dávky.

  2. 2

    Vlašské orechy pomelieme, zmiešame s kakaovým práškom, štipkou soli a pridáme med. Medu dáme toľko, aby to bolo dosť sladké a aby sa cesto po pritlačení trochu lepilo. Keď je hotové, jednu polovicu utlačíme jemne do vystlanej formy a na to dáme džem z bodu 1. Dáme do chladničky na 2 hodiny. Potom dáme zvyšok cesta navrch a znova dáme do chladničky. Zatiaľ si spravíme polevu.

  3. 3

    Avokádo rozmixujeme s datlami a pridáme kakaový prášok. Ak to nie je hladké pridávame postupne po 1 PL vody, až kým nezískame krém. Nesmie to byť tekuté, aby to na torte držalo. Tortu vyberieme z chladničky a vyberieme z formy. Nechala som ju na spodnom diele formy, lebo neviem ako by som to vyberala. Polevou natrieme boky aj vrch torty a dáme stuhnúť.

    Rádoby Sacher torta - obrázok 3
  4. 4

    Nabudúce spravím dvojitú dávku cesta, aby bola torta vyššia. A tiež sa na ten džem druhá časť cesta zle ukladala. Takže odporúčam, keď si vo forme utlačíte prvú polovicu cesta, vyberte a odložte ju. Potom utlačte druhú časť cesta a spravte tortu.

Diskusia k receptu

varechaa
Zaujimavy receptik, urcite vyskusam su tam same dobre surovinky
45678
počkám si na vylepšenie, ak to nie je podľa tvojich predstáv :-))
mlsalka
@45678 jediny problem bol, ze bolo malo cesta. kazda vrstva bola len 0,5 cm vysoka. sa mi to zda malo. Inak chutovo super.
denyany
toto sa mi páči... pozrela som si aj pár iných tvojich receptov, zaujali ma veľmi, tak ich idem preštudovať všetky, inšpirácia sa zíde...
45678
@mlsalka , žartovala som, si šikulka a torta sa mi páči, mám ju rada :-)
mlsalka
@denyany no moje rcp su niektore lepsie a niektore horsie :D kazdopadne, dobru chut @45678 hlavne dzem by bol lepsi z pravych susenych marhul a nie z tych z obchodu. bohuzial ine som nemala.
monika456
ja mám veľmi rada, ak je málo cesta, takže ukladám si túto verziu, vyzerá neodolateľne a ja nechcem bojovať so sebou :)
jeka
Vraj nevydarená,ale fotečka vyzerá lákavo a chutnúčko,len tak dalej aby sa nám tu slinky zbiehali.Uložený a dakujem za rcp.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia