Rádoby Sacher torta

Autor receptu: mlsalka

Nie úplne podľa mojich predstáv, ale nabudúce to vylepším - viac cesta, menej džemu.

8
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Marhuľe dáme namočiť (mala som tie sušené z obchodu, namáčali sa celú noc). Potom ich rozmixujeme s citrónovou šťavou, vodu pridávame podľa potreby. AK robíte tortu vo forme s priemerom 18cm ako ja, stačí spraviť džem z pol dávky.
  2. Vlašské orechy pomelieme, zmiešame s kakaovým práškom, štipkou soli a pridáme med. Medu dáme toľko, aby to bolo dosť sladké a aby sa cesto po pritlačení trochu lepilo. Keď je hotové, jednu polovicu utlačíme jemne do vystlanej formy a na to dáme džem z bodu 1. Dáme do chladničky na 2 hodiny. Potom dáme zvyšok cesta navrch a znova dáme do chladničky. Zatiaľ si spravíme polevu.
  3. Avokádo rozmixujeme s datlami a pridáme kakaový prášok. Ak to nie je hladké pridávame postupne po 1 PL vody, až kým nezískame krém. Nesmie to byť tekuté, aby to na torte držalo. Tortu vyberieme z chladničky a vyberieme z formy. Nechala som ju na spodnom diele formy, lebo neviem ako by som to vyberala. Polevou natrieme boky aj vrch torty a dáme stuhnúť.
  4. Nabudúce spravím dvojitú dávku cesta, aby bola torta vyššia. A tiež sa na ten džem druhá časť cesta zle ukladala. Takže odporúčam, keď si vo forme utlačíte prvú polovicu cesta, vyberte a odložte ju. Potom utlačte druhú časť cesta a spravte tortu.