Račanská knofla fotorecept

peroxid20 - fotkaperoxid20, 15. októbra 2011
Račanská knofla (fotorecept)
Foto: peroxid20

tento recept je u nás tradicia

4-6
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
100 ml
100 ml vlažná
1 KL
3 ks , suché , nakrájané na kocky




Postup

  1. 1

    Z mlieka , vody , oleja , muky,prášku do pečiva a soli vypracujeme cesto trocha hustejšie ako na palacinky a pridáme pečivo.(Pečivo mam vždy v zásobe preto neuvádzam čas jeho prípravy pečiva si nakrájame na kocky a necháme sušiť v trúbe pri 150 stupňoch kým nie je suché. Čas závisí na tom ak esu staré.)

    Račanská knofla (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do vriacej osolenej vody hádžeme vyformované knofle . Knofle formujeme do guliek mokrými rukami . Varíme 20min.(tu mi pomáhala mama aby som mohol fotiť) Podávam k Segedínskemu guľášu , hríbovej omáčke .... Dobrú chuť.

    Račanská knofla (fotorecept) - obrázok 2

Diskusia k receptu

sovka62
Skoro presne rovnako namiesto mlieka dávam vodu) robím knedle, ktorým sa v Trnave hovorí "gecnuté" (zrazené). Tvarujú sa do šišky a krájajú na kolieska, ale zrejme chutia rovnako ako tie tvoje. K mäsám so šťavou sú naozaj výborné.
peroxid20
to je to iste sak nejsme az tak daleko od seba ,este poznam jednu obmenu ze sa tam pridava sneh z bielok ale to som uz davno nerobil musel by som naist nasu domacu kucharsku knihu
3sandra3
mňaaam,,, tieto knofle poznám,,,robievala ich moja mamina dosť často, lebo ako deti sme ich mali rady a otec ich tiež zbožňoval, on ich bol schopný zjesť aj bez ničoho, vždy už "tancoval" okolo mamy, keď ich vyberala z vody a už jej ich aj uchýtal
peroxid20
3sandra3 to poznam aj moj otec to robil a ja niež obcas.
su dobre aj z vajcom a k tomu uhorka mnam
slappo
no ked som byval na Slovensku tak mamma robila take ato skusime aj tuale dobre to chuti s koprovou omackou a varenym maesom.
evanaaa
Tieto knofle som prvý krát počula spomínať moju račanskú priateľku, je to asi ich špecialita, aj ten názov som len od nej dovtedy počula. Také a podobné som videlav TV v reláciách o varení, tak ich už poznám, už len vyskúšať.
hannah22
veru sú dobré k omáčkam aj bez mäska , robievam raz za čas....:))
garanco
...no na Východe knofle nemáme- aspoň nie na Spiši, odkiaľ pochádzam, ale urobím ich, vyzerajú byť fajnové!!!
bozulka
Tieto "knofle" robievam už dlhé roky lebo mne viac chutia ako kysnuté.Hlavne sú rýchlo urobené.Moja teta niekedy robievala aj bez prášku - boli také "glejovité" tie sme mávali niekedy do mäsového vývaru a ja som ich milovala.Neviem ako sa volali -boli to jednoducho knofle a varili sa na Záhorí Malacky/.
sportak
I keď s oneskorením Ti ďakujem za tento naozaj zaujímavý rcp. Určite ho vyskúšam a predpokladám podľa komentárov že knofle budú výborné.
hubata
áááá záhorácke knofle tak ako správne píše slappo sa robili k omáčkam: chrenovej, kôprovej, hubovej, cibuľovej.....
majo51
V Rači si ju dávali do hovädzej polievky miesto rezancov. Pochádzam z Rače.
mijaita
@sovka62 (15.10.2011 17:53)
Zrovna to sem chci napsat!! Ano, u nas tak jak pises, ne jinak! Nekdy delam koule, kdyz jsou špekové. To osnazim tu housku i spek a udelam koule :-) A ríkáme tomu jen houskové knedlíky.
haji
Připomíná mi to karlovarský knedlík. Tam sice jde petrželka a koření /mušk.květ, bílý ml.pepř/ ale je to hodně podobné na knofle - knoflu. Houby vím jak se to skloňuje.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia