Račanská knofla (fotorecept)

Autor receptu: peroxid20

tento recept je u nás tradicia

4-6
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z mlieka , vody , oleja , muky,prášku do pečiva a soli vypracujeme cesto trocha hustejšie ako na palacinky a pridáme pečivo.(Pečivo mam vždy v zásobe preto neuvádzam čas jeho prípravy pečiva si nakrájame na kocky a necháme sušiť v trúbe pri 150 stupňoch kým nie je suché. Čas závisí na tom ak esu staré.)
  2. Do vriacej osolenej vody hádžeme vyformované knofle . Knofle formujeme do guliek mokrými rukami . Varíme 20min.(tu mi pomáhala mama aby som mohol fotiť) Podávam k Segedínskemu guľášu , hríbovej omáčke .... Dobrú chuť.