Quinoa so žihľavou na spôsob risotta fotorecept
Foto: kukulienka71
Chutná a ľahká porcia vhodná ako samostaný chod alebo príloha. Výber nechám na vás.
porcia
príprava
Postup
-
1
Jarnú cibuľku bez vňate som opražila na oleji do sklovita. Prisypala som opláchnutú quinou, zaliala ju vínom, nechala ho úplne odpariť a potom som prilievala po častiach horúci vývar, vždy len aby bola quinoa ponorená.
-
2
K zmäknutiu potrebovala asi 15 minút, vtedy som prisypala umytú a nasekanú žihľavu, premiešaním som ju sparila a vypla plameň.
-
3
Na dosiahnutie krémovej konzistencie som pridala kúsok masla
-
4
a celkom na záver som prisypala strúhaný syr. Parmezán by bol najvhodnejší, ja som mala cheddar, aj ten je veľmi chutný.
-
5
Ako prílohu som mala cviklový šalát s fazuľou a púpavovými stonkami, mierne som sa tak nadopovala výživnými látkami a spestrila svoj jedálniček jarnými vitamínmi. Viac na : http://cookulienka.blogspot.sk/2015/04/quinoa-so-zihlavou-na-sposob-risotta.html
ja ti davam 5*.
Prekvapil ma tvoj recept a ked pozeram do tvojej galerie tak vidim, ze napriek novorocnemu predsavzatiu a ohlasenemu odchodu z rady aktivnych varechacov si predsa zostala a prispievas naozaj casto. Som rada, ze to bol len chvilkovy rozmar. Bola by skoda prist o tvoje recepty, potesila si ma.
Claudeene
www.pluska.sk/izdravie/zivotny-styl/2013/quinoa-ako-v...