Quinoa so žihľavou na spôsob risotta (fotorecept)
Autor receptu: kukulienka71
Chutná a ľahká porcia vhodná ako samostaný chod alebo príloha. Výber nechám na vás.
Postup
- Jarnú cibuľku bez vňate som opražila na oleji do sklovita. Prisypala som opláchnutú quinou, zaliala ju vínom, nechala ho úplne odpariť a potom som prilievala po častiach horúci vývar, vždy len aby bola quinoa ponorená.
- K zmäknutiu potrebovala asi 15 minút, vtedy som prisypala umytú a nasekanú žihľavu, premiešaním som ju sparila a vypla plameň.
- Na dosiahnutie krémovej konzistencie som pridala kúsok masla
- a celkom na záver som prisypala strúhaný syr. Parmezán by bol najvhodnejší, ja som mala cheddar, aj ten je veľmi chutný.
- Ako prílohu som mala cviklový šalát s fazuľou a púpavovými stonkami, mierne som sa tak nadopovala výživnými látkami a spestrila svoj jedálniček jarnými vitamínmi.
Viac na : http://cookulienka.blogspot.sk/2015/04/quinoa-so-zihlavou-na-sposob-risotta.html