Quinoa so žihľavou na spôsob risotta (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Chutná a ľahká porcia vhodná ako samostaný chod alebo príloha. Výber nechám na vás.

1
porcia
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Jarnú cibuľku bez vňate som opražila na oleji do sklovita. Prisypala som opláchnutú quinou, zaliala ju vínom, nechala ho úplne odpariť a potom som prilievala po častiach horúci vývar, vždy len aby bola quinoa ponorená.
  2. K zmäknutiu potrebovala asi 15 minút, vtedy som prisypala umytú a nasekanú žihľavu, premiešaním som ju sparila a vypla plameň.
  3. Na dosiahnutie krémovej konzistencie som pridala kúsok masla
  4. a celkom na záver som prisypala strúhaný syr. Parmezán by bol najvhodnejší, ja som mala cheddar, aj ten je veľmi chutný.
  5. Ako prílohu som mala cviklový šalát s fazuľou a púpavovými stonkami, mierne som sa tak nadopovala výživnými látkami a spestrila svoj jedálniček jarnými vitamínmi. Viac na : http://cookulienka.blogspot.sk/2015/04/quinoa-so-zihlavou-na-sposob-risotta.html