Quinoa s tekvicou a listami kelu (fotorecept)

Autor receptu: kecemis

Tato priloha je trochu kyslasta a trochu sladkasta vhodna ako ranajky, napr. s volskym okom, parkom, spekackom alebo ako priloha k hlavnemu jedlu, pripadne ako lahka vecera.

6-10
porcií
70 minút
príprava
25 minút
na 210 °C

Postup

  1. Do hrnca som dal 3 pohare vody a ked voda zovrela pridal som quinou. Ked znova zovrela stiahol som teplotu na minimum a nehal varit 15 minut. Potom odstavit teplo a este nehat dojst na teplej platni pomaly chladnut. Nakrajal som ocistenu tekvicu na asi centimetrove kocky. Zapol som ruru na 210 stupnov. Pripravil som si zalievku z 1/4 pohara olivoveho oleja, skorice, muskatoveho orieska a trochu soli a korenia. Tu som nalia na kocky nakrajanu tevicu a dobre premiesal.
  2. Potom som tekvicu dal na plech vystlaty papierom do jednej vrstvy a dal piect priblizne na 25 minut.
  3. V procesore som dal nadrobno nasekat petrzlenovu vnat, jarnu cibuku(vnat), stipku soli a korenia, citronovu koru a 1/2 pohara oleja.
  4. Do panvice som dal rozohriat olej, a oprazil cibulu s cesnakom, priblizne 1-2 minuty, pridal som quinou, javorovy sirup(med) a cayenské korenie. Neham varit za obcasneho miesania asi 6-8 minut, pokial quinoa nebude crispy.
  5. Do panvice som pridal kelove listy a miesal pokia nezvedli. Vsetko som preniesol do vacsiej misky, pridal som upecenu telvicu, citronovu stavu, nasekanu cibulkovu a petrzlenovu vnat a 2 lyzice olivoveho oleja a premiesal.
  6. Podaval som vychladene na izbovu teplotu s vajcom, parkom, spekackov atd.