Pytliacka paštéta
Autor receptu: emdy
Dnes keď si prečíta človek zloženie kupenskej paštéty naskakuje husia koža.... mechanicky
separované mäso, báder a o éčkach ani nehovorím.... preto pridávam tento recept
20 porcií |
300 minút príprava |
240 minút na 95 °C |
Postup
- Mäso a pečeň umyjeme a pokrájame na pásiky /cca 2cm v priemere/ Dáme variť do hrnca spolu s bravčovými kožami, cibuľou, cesnakom, čiernym pivom, korením a soľou. Varíme pri nízkej teplote cca 95 stupňou 4 hodiny.
- Necháme vychladnúť. Rozvarené mäso spolu s cesnakom a cibuľou rozšľaháme v kutri do jemnej konzistencie. Konzistenciu paštéty určuje to, koľko prídáme vývaru do mixovania.
- V prípade potreby naplníme zaváracie poháre a zavaríme, alebo hneď servírujeme.