Pytliacka paštéta

Autor receptu: emdy

Dnes keď si prečíta človek zloženie kupenskej paštéty naskakuje husia koža.... mechanicky separované mäso, báder a o éčkach ani nehovorím.... preto pridávam tento recept

20
porcií
300 minút
príprava
240 minút
na 95 °C

Postup

  1. Mäso a pečeň umyjeme a pokrájame na pásiky /cca 2cm v priemere/ Dáme variť do hrnca spolu s bravčovými kožami, cibuľou, cesnakom, čiernym pivom, korením a soľou. Varíme pri nízkej teplote cca 95 stupňou 4 hodiny.
  2. Necháme vychladnúť. Rozvarené mäso spolu s cesnakom a cibuľou rozšľaháme v kutri do jemnej konzistencie. Konzistenciu paštéty určuje to, koľko prídáme vývaru do mixovania.
  3. V prípade potreby naplníme zaváracie poháre a zavaríme, alebo hneď servírujeme.