Pudingový koláč s jahodami fotorecept
Jednoduchá príprava, ktorú zvládne aj začiatočník. Koláčik vhodný na každú príležitosť alebo len tak.
45 minút
príprava
príprava
20-25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 4 ks |
|
| 260 g |
|
| 150 ml vlažná |
|
| 150 ml |
|
| 260 g |
|
| 1/2 bal. |
|
| Plnka: | |
| (alebo ovocie podľa sezóny) |
|
| 350 ml |
|
| 1 bal. |
|
| 2 PL |
|
| Na obaľovanie ovocia: | |
|
|
|
| Na posypanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Vajíčka s cukrom kryštálovým vyšľaháme do penista. Postupne striedavo pridáme vlažnú vodu a olej. Múku preosejeme spojíme s práškom do pečiva a zľahka vmiešame do cesta. Plech 25x35 cm vymastíme maslom a vysypeme múkou.
-
2
V mlieku s cukrom uvaríme vanilkový puding. Jahody očistíme a necháme odkvapkať. Cesto vylejeme na pripravený plech. Jahody obalíme v troche múky a rozložíme na cesto.
-
3
Do medzier medzi ovocie pomocou lyžice dáme kôpky pudingu.
-
4
Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20 - 25 minút do zlatista. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.









Diskusia k receptu