Pudingový koláč s jahodami fotorecept
Foto: olinecka
Jednoduchá príprava, ktorú zvládne aj začiatočník. Koláčik vhodný na každú príležitosť alebo len tak.
45 minút
príprava
príprava
20-25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
260 g |
|
150 ml vlažná |
|
150 ml |
|
260 g |
|
1/2 bal. |
|
Plnka: | |
(alebo ovocie podľa sezóny) |
|
350 ml |
|
1 bal. |
|
2 PL |
|
Na obaľovanie ovocia: | |
|
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Vajíčka s cukrom kryštálovým vyšľaháme do penista. Postupne striedavo pridáme vlažnú vodu a olej. Múku preosejeme spojíme s práškom do pečiva a zľahka vmiešame do cesta. Plech 25x35 cm vymastíme maslom a vysypeme múkou.
-
2
V mlieku s cukrom uvaríme vanilkový puding. Jahody očistíme a necháme odkvapkať. Cesto vylejeme na pripravený plech. Jahody obalíme v troche múky a rozložíme na cesto.
-
3
Do medzier medzi ovocie pomocou lyžice dáme kôpky pudingu.
-
4
Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20 - 25 minút do zlatista. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.
Diskusia k receptu