Jahodový koláč

Pudingový koláč s jahodami (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Jednoduchá príprava, ktorú zvládne aj začiatočník. Koláčik vhodný na každú príležitosť alebo len tak.

45 minút
príprava
20-25 minút
na 180  °C

Suroviny

Postup

  1. Vajíčka s cukrom kryštálovým vyšľaháme do penista. Postupne striedavo pridáme vlažnú vodu a olej. Múku preosejeme spojíme s práškom do pečiva a zľahka vmiešame do cesta. Plech 25x35 cm vymastíme maslom a vysypeme múkou.
  2. V mlieku s cukrom uvaríme vanilkový puding. Jahody očistíme a necháme odkvapkať. Cesto vylejeme na pripravený plech. Jahody obalíme v troche múky a rozložíme na cesto.
  3. Do medzier medzi ovocie pomocou lyžice dáme kôpky pudingu.
  4. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20 - 25 minút do zlatista. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.