Jahodový koláč
Pudingový koláč s jahodami (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Jednoduchá príprava, ktorú zvládne aj
začiatočník. Koláčik vhodný na každú
príležitosť alebo len tak.
45 minút príprava |
20-25 minút na 180 °C |
Postup
- Vajíčka s cukrom kryštálovým vyšľaháme do penista. Postupne striedavo pridáme vlažnú vodu a olej. Múku preosejeme spojíme s práškom do pečiva a zľahka vmiešame do cesta. Plech 25x35 cm vymastíme maslom a vysypeme múkou.
- V mlieku s cukrom uvaríme vanilkový puding. Jahody očistíme a necháme odkvapkať. Cesto vylejeme na pripravený plech. Jahody obalíme v troche múky a rozložíme na cesto.
- Do medzier medzi ovocie pomocou lyžice dáme kôpky pudingu.
- Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20 - 25 minút do zlatista. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.