Nepečená jablková torta

Pudingová jablková torta

Autor receptu: redakcia

Jednoduchá tortička bez pečenia poteší aj šľahačkovou bodkou prevoňanou škoricou.

12
porcií
20 (+ tuhnutie) minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ošúpané a na kocky nakrájané jablká v hrnci zalejeme 2 dl vody, pridáme celé klinčeky a citrónovú šťavu, varíme asi 5 minút.
  2. Klinčeky vyberieme a uvarené jablká roztlačíme, pridáme cukor.
  3. Pudingový prášok rozmiešame v 400 ml studenej vody a vlejeme do jablčnej zmesi. Varíme asi 2 minúty.
  4. Tortovú formu opláchneme studenou vodou, na dno poukladáme vrstvu piškót, zalejeme tretinou jablkovej zmesi a rovnako postupujeme pri tvorbe ďalších vrstiev. Zakončíme jablkovou vrstvou, vrch uhladíme.
  5. Tortu necháme úplne vychladnúť a stuhnúť, potom vložíme na hodinu do chladničky.
  6. Pred podávaním vyšľaháme smotanu so škoricovým cukrom a šľahačku naaranžujeme na tortu. Nakoniec posypeme škoricou.