Nepečená jablková torta
Pudingová jablková torta
Autor receptu: redakcia
Jednoduchá tortička bez pečenia poteší aj šľahačkovou bodkou prevoňanou škoricou.
12 porcií |
20 (+ tuhnutie) minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Ošúpané a na kocky nakrájané jablká v hrnci zalejeme 2 dl vody, pridáme celé klinčeky a citrónovú šťavu, varíme asi 5 minút.
- Klinčeky vyberieme a uvarené jablká roztlačíme, pridáme cukor.
- Pudingový prášok rozmiešame v 400 ml studenej vody a vlejeme do jablčnej zmesi. Varíme asi 2 minúty.
- Tortovú formu opláchneme studenou vodou, na dno poukladáme vrstvu piškót, zalejeme tretinou jablkovej zmesi a rovnako postupujeme pri tvorbe ďalších vrstiev. Zakončíme jablkovou vrstvou, vrch uhladíme.
- Tortu necháme úplne vychladnúť a stuhnúť, potom vložíme na hodinu do chladničky.
- Pred podávaním vyšľaháme smotanu so škoricovým cukrom a šľahačku naaranžujeme na tortu. Nakoniec posypeme škoricou.