Kokosové guľky
Kokosové guľky

Pudingeľo

doc. RNDr. Miloš Mikuš, CSc.
vedec s vareškou a kalichom vína, autor kuchárskych kníh, 30. decembra 2021
Pudingeľo
Foto: archív Miloša Mikuša

Suroviny

1 bal. (4 porcie)
500 ml
100 g
2 bal.
50 g
50 g
20 g
Na obaľovanie:




Postup

  1. 1

    Pudingový prášok uvaríme s kokosovým mliekom a vanilkovým cukrom podľa návodu a necháme trochu vychladnúť. Vmiešame doň roztopený tuk a potom múky zmiešané so strúhaným kokosom. Hmotu necháme úplne stuhnúť v chlade (minimálne hodinu).

  2. 2

    Medzitým krátko obvaríme mandle, ošúpeme ich a osušíme.

  3. 3

    Z cesta vyrábame guľôčky, do ktorých vložíme mandľu a obalíme ich v kokose. Skladujeme v chladničke až do zjedenia (čo je väčšinou krátky čas...)

  4. 4

    TIP: Táto ľahká pudingová verzia s minimom cukru má oveľa plnšiu kokosovú chuť, čo možno vynahradí chýbajúcu chrumkavosť známych bielych sladkých kokosových guľôčok.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia