Pudingeľo
doc. RNDr. Miloš Mikuš, CSc.
vedec s vareškou a kalichom vína, autor kuchárskych kníh, 30. decembra 2021
vedec s vareškou a kalichom vína, autor kuchárskych kníh, 30. decembra 2021
Foto: archív Miloša Mikuša
Postup
-
1
Pudingový prášok uvaríme s kokosovým mliekom a vanilkovým cukrom podľa návodu a necháme trochu vychladnúť. Vmiešame doň roztopený tuk a potom múky zmiešané so strúhaným kokosom. Hmotu necháme úplne stuhnúť v chlade (minimálne hodinu).
- 2
Medzitým krátko obvaríme mandle, ošúpeme ich a osušíme.
- 3
Z cesta vyrábame guľôčky, do ktorých vložíme mandľu a obalíme ich v kokose. Skladujeme v chladničke až do zjedenia (čo je väčšinou krátky čas...)
- 4
TIP: Táto ľahká pudingová verzia s minimom cukru má oveľa plnšiu kokosovú chuť, čo možno vynahradí chýbajúcu chrumkavosť známych bielych sladkých kokosových guľôčok.
Tiež kokosové guľky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu