Pudingeľo
doc. RNDr. Miloš Mikuš, CSc.
vedec s vareškou a kalichom vína, autor kuchárskych kníh, 30. decembra 2021
vedec s vareškou a kalichom vína, autor kuchárskych kníh, 30. decembra 2021

Foto: archív Miloša Mikuša
Suroviny
1 bal. (4 porcie) |
|
500 ml |
|
100 g |
|
2 bal. |
|
50 g |
|
50 g |
|
20 g |
|
|
|
Na obaľovanie: | |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Pudingový prášok uvaríme s kokosovým mliekom a vanilkovým cukrom podľa návodu a necháme trochu vychladnúť. Vmiešame doň roztopený tuk a potom múky zmiešané so strúhaným kokosom. Hmotu necháme úplne stuhnúť v chlade (minimálne hodinu).
- 2
Medzitým krátko obvaríme mandle, ošúpeme ich a osušíme.
- 3
Z cesta vyrábame guľôčky, do ktorých vložíme mandľu a obalíme ich v kokose. Skladujeme v chladničke až do zjedenia (čo je väčšinou krátky čas...)
- 4
TIP: Táto ľahká pudingová verzia s minimom cukru má oveľa plnšiu kokosovú chuť, čo možno vynahradí chýbajúcu chrumkavosť známych bielych sladkých kokosových guľôčok.
Tiež kokosové guľky:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu