Kokosové guľky

Pudingeľo

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Pudingový prášok uvaríme s kokosovým mliekom a vanilkovým cukrom podľa návodu a necháme trochu vychladnúť. Vmiešame doň roztopený tuk a potom múky zmiešané so strúhaným kokosom. Hmotu necháme úplne stuhnúť v chlade (minimálne hodinu).
  2. Medzitým krátko obvaríme mandle, ošúpeme ich a osušíme.
  3. Z cesta vyrábame guľôčky, do ktorých vložíme mandľu a obalíme ich v kokose. Skladujeme v chladničke až do zjedenia (čo je väčšinou krátky čas...)
  4. TIP: Táto ľahká pudingová verzia s minimom cukru má oveľa plnšiu kokosovú chuť, čo možno vynahradí chýbajúcu chrumkavosť známych bielych sladkých kokosových guľôčok.