Pstruh po slovensky

Autor receptu: redakcia

35 minút
na 160 °C

Postup

  1. Vypitvané pstruhy bez šupín rozmrazíme a umyjeme. Osolíme ich, okoreníme a posypeme rascou zvnútra i zvonka.
  2. Potom vymastíme zapekaciu misu maslom. Vložíme do nej ryby a prelejeme zvnútra aj zvonka šťavou z citróna. Druhý citrón nakrájame na hrubšie mesiačiky a vložíme ich dovnútra pstruhov.
  3. Slaninu nakrájame na tenké plátky a poukladáme na ryby. Cibuľu pokrájame nadrobno a všetko zasypeme. Rúru vyhrejeme na 160°C.
  4. Vložíme do nej ryby na 15–20 minút. Počas pečenia podlievame vodou. Syr nastrúhame na hrubom strúhadle.
  5. Misu vyberieme z rúry, pstruhy dobre polejeme šťavou, ktorú pustila slanina, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a syrom a zapekáme ešte 10–15 minút.