Pstruh po slovensky
Autor receptu: redakcia
Postup- Vypitvané pstruhy bez
šupín rozmrazíme a umyjeme.
Osolíme ich, okoreníme
a posypeme rascou
zvnútra i zvonka.
- Potom vymastíme zapekaciu
misu maslom. Vložíme
do nej ryby a prelejeme
zvnútra aj zvonka šťavou
z citróna. Druhý citrón
nakrájame na hrubšie
mesiačiky a vložíme ich
dovnútra pstruhov.
- Slaninu
nakrájame na tenké plátky
a poukladáme na ryby.
Cibuľu pokrájame nadrobno
a všetko zasypeme. Rúru
vyhrejeme na 160°C.
- Vložíme do nej ryby na 15–20
minút. Počas pečenia podlievame
vodou. Syr nastrúhame
na hrubom strúhadle.
- Misu vyberieme
z rúry, pstruhy dobre polejeme
šťavou, ktorú pustila
slanina, posypeme nasekanou
petržlenovou vňaťou
a syrom a zapekáme ešte
10–15 minút.
|