Pšenový šalát
Pšenový šalát

Pšenový šalát so špenátom, brusnicami a granátovým jablkom

podravka - fotkapodravka, 1. novembra 2017. Komerčný recept.
Pšenový šalát so špenátom, brusnicami a granátovým jablkom
Foto: podravka

Máte chuť na niečo zdravé, ľahké a hlavne chutné? Vyskúšajte tento šalátik, ktorý vám spríjemní deň.

2
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

150 g
70 g
50 g
1 ks
70 g
50 ml
2 lyžice
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Pšeno opláchneme alebo sparíme a potom uvaríme v osolenej vode do mäkka (približne 15 minút). Scedíme, premiešame vidličkou a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Vychladnuté pšeno zmiešame so špenátom nakrájaným na rezance, vlašskými orechmi, brusnicami a granátovým jablkom.

  3. 3

    Zmiešame všetky ingrediencie na dressing: olivový olej, jablčný ocot, horčicu, med, soľ a korenie podľa chuti. Pripravený dressing vylejeme na šalát a jemne premiešame.

  4. 4

    Šalát posypeme nasekanými vlašskými orechami, brusnicami a granátovým jablkom a podávame.

Diskusia k receptu