Pšenový šalát so špenátom, brusnicami a granátovým jablkom
Máte chuť na niečo zdravé, ľahké a hlavne chutné? Vyskúšajte tento šalátik, ktorý vám spríjemní deň.
porcie
príprava
Suroviny
150 g |
|
70 g |
|
50 g |
|
1 ks |
|
70 g |
|
50 ml |
|
2 lyžice |
|
1 lyžica |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Pšeno opláchneme alebo sparíme a potom uvaríme v osolenej vode do mäkka (približne 15 minút). Scedíme, premiešame vidličkou a necháme vychladnúť.
- 2
Vychladnuté pšeno zmiešame so špenátom nakrájaným na rezance, vlašskými orechmi, brusnicami a granátovým jablkom.
- 3
Zmiešame všetky ingrediencie na dressing: olivový olej, jablčný ocot, horčicu, med, soľ a korenie podľa chuti. Pripravený dressing vylejeme na šalát a jemne premiešame.
- 4
Šalát posypeme nasekanými vlašskými orechami, brusnicami a granátovým jablkom a podávame.
- 2
Diskusia k receptu
0 komentárov k receptuPridaj komentár k receptu: