Pšenové fašírky (fotorecept)
Autor receptu: marianne
Z časopisu o jedle. Sú výborné ako príloha alebo hlavné jedlo. Aj na studeno sú super.Kto chce, môže si zvyšok mäsa pridať, pridala som údené,bo by mi to nejedol drahý,také holé:-D... V pôvodnom recepte mäso nebolo,ja som si urobila bez. Stačí Vám urobiť z polovičnej dávky,robila som z jedného hrnčeka-250ml a je toho až-až..
12 veľkých fašíriek porcií |
20-30 minút na 200 °C |
Postup
- Robila som s polovičnej dávky. Jeden hrnček-250 ml. Pšeno zalejeme vriacou vodou a necháme 5 minút postáť vo vode.Prepláchneme na sitku,necháme trošku odkvapkať.Zvaríme v hrnci 2,5 hrnčeka vody,mierne osolíme a pridáme odkvapkané pšeno.Necháme udusiť ako ryžu.Zabalíme do utierky a necháme vychladnúť.
- Na oleji alebo masle zosklovatíme cibuľu pokrájanú na drobno a nastrúhanú mrkvu.Posolíme,pokoreníme a podusíme.
- Vychladnuté pšeno a mrkvovú zmes zmiešame,pridáme rascu,soľ,bylinky,pridala som aj strúčik cesnaku a zahustíme krupicou.Na tú som zabudla,boli dobré aj bez nej.
- Tvarujeme fašírky.Vyprážame na oleji,masti alebo pečieme v rúre na pečiacom pap.,ešte som ich pokvapkala oliváčom.
- Sú naozaj chuťovo skvelé.