Pšenová kaša s mrkvou
Autor receptu: zuzananoskova
Kašu som sa naučila od svojej kamarátky Ľubky a mohla by
som ju jesť každý deň, tak veeeľmi mi chutí :-) Tentokrát som si
k nej vyprážané kalerábové listy a mrkvovú vňať v hraške.
4 porcie |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Pšeno som prepláchla, mrkvu očistila a nastrúhala. Na rozpálenom oleji som opražila mrkvu, pridala som pšeno, premiešala, zaliala vodou a na pomalom ohníčku som, za občasného miešania a dolievania prevarenej horúcej vody, nechala variť cez 20 minút.
- Ochutnala som, dosolila, pridala maslo, odstavila a nechala pod zakrytou pokrievkou aspoň 10 minút odpočinúť.
- V zime - chladnejšom období chceme, aby nás jedlo zahrialo. Preto jedlo varíme pomalinky a dlhšie :-)
- Dobrú chuť :-)