Pšenová kaša s mrkvou

Autor receptu: zuzananoskova

Kašu som sa naučila od svojej kamarátky Ľubky a mohla by som ju jesť každý deň, tak veeeľmi mi chutí :-) Tentokrát som si k nej vyprážané kalerábové listy a mrkvovú vňať v hraške.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pšeno som prepláchla, mrkvu očistila a nastrúhala. Na rozpálenom oleji som opražila mrkvu, pridala som pšeno, premiešala, zaliala vodou a na pomalom ohníčku som, za občasného miešania a dolievania prevarenej horúcej vody, nechala variť cez 20 minút.
  2. Ochutnala som, dosolila, pridala maslo, odstavila a nechala pod zakrytou pokrievkou aspoň 10 minút odpočinúť.
  3. V zime - chladnejšom období chceme, aby nás jedlo zahrialo. Preto jedlo varíme pomalinky a dlhšie :-)
  4. Dobrú chuť :-)