Foto: pupava
Názov (som si vymyslela) prezrádza, že výraznou zložkou bude práve kurkuma a pšeno. Obe majú celý rad priaznivých účinkov, sú veľmi zdravé a chutné. Zobraziť celý popisNázov (som si vymyslela) prezrádza, že výraznou zložkou bude práve kurkuma a pšeno. Obe majú celý rad priaznivých účinkov, sú veľmi zdravé a chutné. No a zdravá zelenina plná vitamínov nikdy nie je na škodu. Skúste toto zdravé jedlo tiež :) Momentálne som bez fotoaparátu, fotografia je fotená mobilom a za jej kvalitu sa ospravedlňujem.
Postup
-
1
V prvom rade si necháme bokom variť brokolicu, aby sme potom na ňu nezabudli. Pšeno si premyjeme a sparíme vo vriacej vode. Prepláchneme studenou vodou a odkvapkáme. Dáme do hrnca (dajte rovno do väčšieho, budete mať menej riadu) a zalejeme asi 1 a pol násobným množstvom vody a pridáme štipku morskej soli. Varíme na miernom ohni asi 10 minút, priebežne premiešavame.
- 2
Keď sa voda odparí a ostane nám len pšeno, ochutnáme, či už je dosť mäkké. Ak áno, pridáme trochu tekvicového oleja a poriadne premiešame. Odstavíme z ohňa. Pridáme štipku červenej papriky a kurkumu. Ak nie ste na jej chuť zvyknutí, dajte menej, ale zas nebojte sa jej, nehryzie. Všetko spolu poriadne premiešame, pšeno dostane krásnu farbu.
- 3
Zeleninu si nakrájame na malé útvary podľa ľubovôle. V lete zvyknem pridávať aj cuketu, inokedy zas hokkaido. Možností je veľa a práve vďaka kvantu možností je toto jedlo nesmierne skvelé, pretože si ho môžete vyskladať podľa vlastných chutí. Zeleninu primiešame k pšenu, nezabudneme si nakrájať aj brokolicu a tiež ju pridať. Podľa chuti prípadne dochutíme trochou soli či tekvicovým olejom. Dobrú chuť! :)
- 4
Zvyknem podávať s bylinkami, teraz som podávala s rukolou a krémovým balsamicom. Odporúčam!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu