Pšeno na kurkume so zeleninou

pupava - fotkapupava, 16. októbra 2014 17:05
Ďalšie recepty »
Pšeno na kurkume so zeleninouFoto: pupava

Názov (som si vymyslela) prezrádza, že výraznou zložkou bude práve kurkuma a pšeno. Obe majú celý rad priaznivých účinkov, sú veľmi zdravé a chutné. No a zdravá zelenina plná vitamínov nikdy nie je na škodu. Skúste toto zdravé jedlo tiež :) Momentálne som bez fotoaparátu, fotografia je fotená mobilom a za jej kvalitu sa ospravedlňujem.

Suroviny

TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    V prvom rade si necháme bokom variť brokolicu, aby sme potom na ňu nezabudli. Pšeno si premyjeme a sparíme vo vriacej vode. Prepláchneme studenou vodou a odkvapkáme. Dáme do hrnca (dajte rovno do väčšieho, budete mať menej riadu) a zalejeme asi 1 a pol násobným množstvom vody a pridáme štipku morskej soli. Varíme na miernom ohni asi 10 minút, priebežne premiešavame.

  2. 2

    Keď sa voda odparí a ostane nám len pšeno, ochutnáme, či už je dosť mäkké. Ak áno, pridáme trochu tekvicového oleja a poriadne premiešame. Odstavíme z ohňa. Pridáme štipku červenej papriky a kurkumu. Ak nie ste na jej chuť zvyknutí, dajte menej, ale zas nebojte sa jej, nehryzie. Všetko spolu poriadne premiešame, pšeno dostane krásnu farbu.

  3. 3

    Zeleninu si nakrájame na malé útvary podľa ľubovôle. V lete zvyknem pridávať aj cuketu, inokedy zas hokkaido. Možností je veľa a práve vďaka kvantu možností je toto jedlo nesmierne skvelé, pretože si ho môžete vyskladať podľa vlastných chutí. Zeleninu primiešame k pšenu, nezabudneme si nakrájať aj brokolicu a tiež ju pridať. Podľa chuti prípadne dochutíme trochou soli či tekvicovým olejom. Dobrú chuť! :)

  4. 4

    Zvyknem podávať s bylinkami, teraz som podávala s rukolou a krémovým balsamicom. Odporúčam!

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist