Promočný steak - Wagyu Kobe

2010 - bez fotky2010, 8. júla 2011
Promočný steak - Wagyu Kobe
Foto: 2010

Co s takym clenom rodiny ktory ma najradsej steaky a uspesne spravi poslednu statnicu. Plesknete sa po vrecku a kupite tolko ospevovany hovadzi steak "Wagyu Zobraziť celý popisCo s takym clenom rodiny ktory ma najradsej steaky a uspesne spravi poslednu statnicu. Plesknete sa po vrecku a kupite tolko ospevovany hovadzi steak "Wagyu Kobe", ktory sa porovnava s Francuzskou "Foie gras"ale aj masovym kaviarom.Kolko stoji ani sa nepytajte... preto naozaj len na mimoriadne prilezitosti.

5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g




Postup

  1. 1

    Ked sa uz rozhodnete kupit najdrahsie maso na svete. Tak ste zase odmeneny najednoduchsou pripravou na svete a pre milovnikov steakov, najlepsim steakom ktory sa rozplyva v ustach ako maslo.

    Promočný steak - Wagyu Kobe - obrázok 1
  2. 2

    Rozohrejete grill na maximum. Maso zlahka poolejujete , pokorenite cerstvo drvenym korenim a morskou solou.

    Promočný steak - Wagyu Kobe - obrázok 2
  3. 3

    Aj ked postup vyzera extremne jednoduchy , je komplikovany a taketo maso je uplne nevhodne robit na "well done"- prepecene , ale maximalne tak na "medium" -ruzove ale najlepsie je ako "rare"- krvave.Preto ked sa rozhodnete kupit taketo extremne predrazene maso radsej nechajte robit steaky dakomu kto ma prax a vie s prstom ( pozri prilozene video )a s lahkym stlacenim masa na grile odhadnut v akom je stadiu grilovania.Tradicne sa otaca len raz , a necha sa odlezat na teplom mieste cca 5 minut. Do masa nepichame ani nozom ani vydlickou ci je hotove!!!

  4. 4

    Servirujeme , velmi jednoducho a nechame vychutnavat maso, alebo ako v nasom pripade to bola klasicka omacka z ruzoveho korenia a parizske zemiacky.( Trochu babracka vykrajovat melonovou vykrajovackou). PS: Pre milovnikov steakov : maso bolo spravene na "medium" do ruzova a steak mal 700 g a bol to "Porterhouse" ,Japonska trieda 7-8 .

    Promočný steak - Wagyu Kobe - obrázok 4

Diskusia k receptu

2010
Tu je niekolko slov o Wagyu steakoch.
 restauracie.sme.sk/clanok/jemny-mramor-zvany-wagyu...


Plus prikladam video ako vyskusat ako je steak hotovy.
1- Palec -ukazovak = Rare ( krvavy)
2-Palec -prostrednik =Medium Rare ( stredne krvavy)
4-Palec-prstenik = Mediu ( ruzovy )
5-Palec - malicek = Well done ( upeceny )



2010
Viem , ze tam u vas daleko s tym hovadzim je "trosku" problem, ale
aj tu sa bezne nepredava , len tak vo velko sklade a aj to na objednavku .
2010
Este jedna poznamka , Americania su experti na steaky a maju tabulku masa USDA , ktora meria , makkost , stavnatost a chut.
USDA Prime, je absolutne super komercna spica = restauracna qualita. Maso z tohto druhu krav je mimo skalu USDA a museli pouzit Japonsku skalu do 12.Nas steak bol 7-8 .Absolutne jednicka s troma hviezdickami.
 www.lonemountaincattle.com/grading.html...
evusik
tak toto by som raz v živote rada ochutnala.... taký lepší kus hovädziny na steaky sa u nás dá kúpiť v Metre, tiež na objednávku, ale tá cena!!!!
dajanca
veru tiež by som si rada pochutila... :-)
a vďaka za "stupnicu tvrdosti"..... zaujímavé
vierik
Prekrásny!!! To musí byť zážitok ochutnať,možno sa raz podarí :-)
eraserhead
@2010 takže na Rare mi postačí 60 sekúnd na jednu stranu, celkom 2 minuty? (na grile)
Gril na maximum 30 sec jedna strana, otočka 30 sec druhá strana. Premiestnenie steaku na okraj grilu kde je menšia teplota 30 sec jedna strana, otočka 30 sec druhá strana.
Umiestnenie na predhriaty tanier a nechať 3 min odpočívať skôr než začneme krájať alebo servírovať ?
Určite skúsim, asi na Silvestra (k slimákom........)
jody
No tak to už hej, a zasa si môžem len naprázdno prehltnúť... :-)))
ellinka51
Wagyu Kobe v Australii je bezne podavane v restauraciach, Nie je cenove nedostupne.Ja ho mam momentalne v chladnicke - v nedelu pojde na grill.Moj syn uz ine nekupuje. Ako je to v Eu neviem.
2010
@eraserhead , v nasom pripade steaky neboli standartne 250 g ale
700 g ovela hrubsie.Plus neviem na aku teplotu si schopny dostat grill.Ale zda sa mi to trochu kratko aby si dosiahol pekne zapeceny "crust " , vonkajsok.( opytam sa toho oslavenca on ich robil a ma prax zo steak restaurant.) Ja by som isiel na dlhsie.
@janaalizibolenova ,dakujem a co je hlavne uz ma aj robotu.
@ellinka51 , uplne s tebou suhlasim ,dostupnost je relativny pojem lenze v Australii sa vela steakov predava ako Wagyu ( krizence )tie su relativne lacne a Wagyu Kobe stoji v Australii tak cca $ 100 v dobrej restauracii.

 www.foodologist.com/the-most-expensive-steak-in-australia/...



marcy
pustiť sa do takej flákoty chce odvahu :-)....bravúrne
frezia68
Dnes som kúpila hov.zadné vraj z Írska,chovaný dobytok voľne....a pekný kúsok a už po ceste som rozmýšľala,ako ho urobím.Po nahliadnutí tohoto luxusného receptu som vytriezvela,lebo som chcela urobiť steak podľa p.Žídeka,ktorý tvrdí,že pokiaľ je mäso správne odležané-vyzreté,dajú sa steaky prakticky urobiť z každej časti hov.mäsa,okrem móčingu.A dúfajúc,že z Írska bude určite dostatočne vyzreté :-)))) som si v duchu trúfala na steak.Ale teraz,neviem,neviem...lebo možná dosiahnem stupeň "podošva" a tak pokaziť ho nechcem. Krásny recept.
sovka62
V prvom rade blahoželám k štátnici, naozaj zo srdca, mladý muž má za sebou kusisko ťažkej práce a dokázal ju dotiahnuť do úspešného konca. To sa naozaj cení.
To mäso je nádherné už surové, o hotovom už ani nevravím. Ja mám rada len chudé mäso, ale v prípade hovädziny robím výnimku, lebo práve to mramorovanie tukom je zárukou mäkkosti a šťavnatosti hotového kúska. Žiaľ, u nás sa podobné mäso nájde zriedka, neskúsení uprednostňujú mäso bez kúštička loja a tak sa také predáva a objednáva.
sovka62
A zabudla som poďakovať za to video, doteraz som sa spoliehala na teplomer zapichnutý do mäsa, ale toto sa mi páči viac.
babidka
mlademu muzovi blahozelam , po uspesnych statniciach si taku lakocinku zasluzi:-) Ja osobne si na steaky netrufam , snad ked budeme mat v jeseni maso zo "svojho" mladeho bycka v chladnicke , dobre odlezane ....Toto tu vyzera velmi dobre , bude sa mi o tom mozno aj snivat :-))))
2010
@sovka 62,@frezia68 , dakujeme k blahozelaniu bolo to naozaj narocne.
Len taka poznamka mlady muz zacina novy zivot ale uz ma na krku pozicku cca .EU 30,000.Tu sa za vysoke skoly plati .Dlh je voci statu je bezurocny a zacina sa splacat az ked zacne zarabat urcitu sumu ale je, a neda sa mu vyhnut ani bankrotom.(Na tuto pozicku ma narok kazdy, aj socialne slabsi).
PS: Tato forma riadne preriedi tych co chcu naozaj studovat od tych ktory sa len nudia a nechce sa im ist do roboty....
2010
@babidka ,tak isto dakujem. Tu na vareche je vela receptov na pripravu napriklad @jarco pridal davnejsie jeden.
Este jedna poznamka k tomu Wagyu , ktoreho maso vyzera velmi masne, je vraj v zdravsie ako tradicne hovadzie, co tvrdia ze v tomto plemene je viacej ulozeneho tuku ako Omega 3 a Omega 6 (podobne ako losos).?
 www.lonemountaincattle.com/benefits.html...
jamarlen
moja ročná dcéra má k promócii ešte ďaleko, ale už teraz sa usmievam a som hrdý pri tej predstave. blahoželám ti k šikovnému synáčikovi a verím, že študijný dlh splatí rýchlo, ako ja, do roka a do dňa:)))
rumpel
Wagyu znamena v preklade japonska krava a paradoxne najvacsi producent wagyu hovadiny pre Japonsko je Australia, ktora ma asi 100 tisicove stado tohto druhu okrem asi 30 milionov normalneho stada. Najuznavanejsie a najdrahsie wagyu v Japonsku su z oblasti Hidu, Matsusaki a Mishima. Tu boli chovane po starocia pre slachtu obycajne v stiesnenych podmienkach a tak dostavali masaze a na prilepsenie sake do zrna. Nas masiar odnaproti predava kilo wagyu za 40-50 A$ ale ak kupite cele kusisko (5-8kg) tak spusti na 30. Mame vakuovu balicku, naporcujeme na kilove balicky a v chladnicke to vydrzi a vyzreje do este lepsej kvality v pohode i tri mesiace.
ellinka51
Obycajne maso v supermarkete je "black Angus" co je trieda sama o sebe.Ale je cenovo dostupna tu.
andys
U nás sa asi nedá zohnať... Či? (Zajtra budeme mať reštauračný steak na obed, no uvidíme, ja mám rada rare ;))
modrykamen
Ako neskúsený mladý človek som mal možnosť na jednej SC v Taliansku ochutnať takýto steak a nechápal som, že chutí úplne inak ako náš a naviac je akýsi nešľachovitý, ako keby maslový. Myslel som si, že doma to nevieme robiť( lebo steaky mám veľmi rád). Až neskôr som zistil, že je to v mäse. No veď hej, teraz dostať v obchodoch všetko, ale tie ceny, nič pre dôchodcu. Gratulujem mladému k promócii a doprajem mu aj ten steak, veď päť, šesť rokov hladoval.
2010
@modrykamen , dakujem za gratulaciu , mlady uz prezliekol texasky za oblek a robi auditora.Pred nedavnom som bol na kratko na Slovensku a chcel som zamachrovat s poriadnym steakom a naozaj Wagyu predavali v Metre ale 90 € za kilo ??? asi sa zblaznili.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia