Foto: 2010
Co s takym clenom rodiny ktory ma najradsej steaky a uspesne spravi poslednu statnicu. Plesknete sa po vrecku a kupite tolko ospevovany hovadzi steak "Wagyu Zobraziť celý popisCo s takym clenom rodiny ktory ma najradsej steaky a uspesne spravi poslednu statnicu. Plesknete sa po vrecku a kupite tolko ospevovany hovadzi steak "Wagyu Kobe", ktory sa porovnava s Francuzskou "Foie gras"ale aj masovym kaviarom.Kolko stoji ani sa nepytajte... preto naozaj len na mimoriadne prilezitosti.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ked sa uz rozhodnete kupit najdrahsie maso na svete. Tak ste zase odmeneny najednoduchsou pripravou na svete a pre milovnikov steakov, najlepsim steakom ktory sa rozplyva v ustach ako maslo.
-
2
Rozohrejete grill na maximum. Maso zlahka poolejujete , pokorenite cerstvo drvenym korenim a morskou solou.
-
3
Aj ked postup vyzera extremne jednoduchy , je komplikovany a taketo maso je uplne nevhodne robit na "well done"- prepecene , ale maximalne tak na "medium" -ruzove ale najlepsie je ako "rare"- krvave.Preto ked sa rozhodnete kupit taketo extremne predrazene maso radsej nechajte robit steaky dakomu kto ma prax a vie s prstom ( pozri prilozene video )a s lahkym stlacenim masa na grile odhadnut v akom je stadiu grilovania.Tradicne sa otaca len raz , a necha sa odlezat na teplom mieste cca 5 minut. Do masa nepichame ani nozom ani vydlickou ci je hotove!!!
- 4
Servirujeme , velmi jednoducho a nechame vychutnavat maso, alebo ako v nasom pripade to bola klasicka omacka z ruzoveho korenia a parizske zemiacky.( Trochu babracka vykrajovat melonovou vykrajovackou). PS: Pre milovnikov steakov : maso bolo spravene na "medium" do ruzova a steak mal 700 g a bol to "Porterhouse" ,Japonska trieda 7-8 .
- 4
restauracie.sme.sk/clanok/jemny-mramor-zvany-wagyu...
Plus prikladam video ako vyskusat ako je steak hotovy.
1- Palec -ukazovak = Rare ( krvavy)
2-Palec -prostrednik =Medium Rare ( stredne krvavy)
4-Palec-prstenik = Mediu ( ruzovy )
5-Palec - malicek = Well done ( upeceny )
aj tu sa bezne nepredava , len tak vo velko sklade a aj to na objednavku .
USDA Prime, je absolutne super komercna spica = restauracna qualita. Maso z tohto druhu krav je mimo skalu USDA a museli pouzit Japonsku skalu do 12.Nas steak bol 7-8 .Absolutne jednicka s troma hviezdickami.
www.lonemountaincattle.com/grading.html...
a vďaka za "stupnicu tvrdosti"..... zaujímavé
Gril na maximum 30 sec jedna strana, otočka 30 sec druhá strana. Premiestnenie steaku na okraj grilu kde je menšia teplota 30 sec jedna strana, otočka 30 sec druhá strana.
Umiestnenie na predhriaty tanier a nechať 3 min odpočívať skôr než začneme krájať alebo servírovať ?
Určite skúsim, asi na Silvestra (k slimákom........)
700 g ovela hrubsie.Plus neviem na aku teplotu si schopny dostat grill.Ale zda sa mi to trochu kratko aby si dosiahol pekne zapeceny "crust " , vonkajsok.( opytam sa toho oslavenca on ich robil a ma prax zo steak restaurant.) Ja by som isiel na dlhsie.
@janaalizibolenova ,dakujem a co je hlavne uz ma aj robotu.
@ellinka51 , uplne s tebou suhlasim ,dostupnost je relativny pojem lenze v Australii sa vela steakov predava ako Wagyu ( krizence )tie su relativne lacne a Wagyu Kobe stoji v Australii tak cca $ 100 v dobrej restauracii.
www.foodologist.com/the-most-expensive-steak-in-australia/...
To mäso je nádherné už surové, o hotovom už ani nevravím. Ja mám rada len chudé mäso, ale v prípade hovädziny robím výnimku, lebo práve to mramorovanie tukom je zárukou mäkkosti a šťavnatosti hotového kúska. Žiaľ, u nás sa podobné mäso nájde zriedka, neskúsení uprednostňujú mäso bez kúštička loja a tak sa také predáva a objednáva.
Len taka poznamka mlady muz zacina novy zivot ale uz ma na krku pozicku cca .EU 30,000.Tu sa za vysoke skoly plati .Dlh je voci statu je bezurocny a zacina sa splacat az ked zacne zarabat urcitu sumu ale je, a neda sa mu vyhnut ani bankrotom.(Na tuto pozicku ma narok kazdy, aj socialne slabsi).
PS: Tato forma riadne preriedi tych co chcu naozaj studovat od tych ktory sa len nudia a nechce sa im ist do roboty....
Este jedna poznamka k tomu Wagyu , ktoreho maso vyzera velmi masne, je vraj v zdravsie ako tradicne hovadzie, co tvrdia ze v tomto plemene je viacej ulozeneho tuku ako Omega 3 a Omega 6 (podobne ako losos).?
www.lonemountaincattle.com/benefits.html...