Promočný steak - Wagyu Kobe

Autor receptu: 2010

Co s takym clenom rodiny ktory ma najradsej steaky a uspesne spravi poslednu statnicu. Plesknete sa po vrecku a kupite tolko ospevovany hovadzi steak "Wagyu Kobe", ktory sa porovnava s Francuzskou "Foie gras"ale aj masovym kaviarom.Kolko stoji ani sa nepytajte... preto naozaj len na mimoriadne prilezitosti.

5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ked sa uz rozhodnete kupit najdrahsie maso na svete. Tak ste zase odmeneny najednoduchsou pripravou na svete a pre milovnikov steakov, najlepsim steakom ktory sa rozplyva v ustach ako maslo.
  2. Rozohrejete grill na maximum. Maso zlahka poolejujete , pokorenite cerstvo drvenym korenim a morskou solou.
  3. Aj ked postup vyzera extremne jednoduchy , je komplikovany a taketo maso je uplne nevhodne robit na "well done"- prepecene , ale maximalne tak na "medium" -ruzove ale najlepsie je ako "rare"- krvave.Preto ked sa rozhodnete kupit taketo extremne predrazene maso radsej nechajte robit steaky dakomu kto ma prax a vie s prstom ( pozri prilozene video )a s lahkym stlacenim masa na grile odhadnut v akom je stadiu grilovania.Tradicne sa otaca len raz , a necha sa odlezat na teplom mieste cca 5 minut. Do masa nepichame ani nozom ani vydlickou ci je hotove!!!
  4. Servirujeme , velmi jednoducho a nechame vychutnavat maso, alebo ako v nasom pripade to bola klasicka omacka z ruzoveho korenia a parizske zemiacky.( Trochu babracka vykrajovat melonovou vykrajovackou). PS: Pre milovnikov steakov : maso bolo spravene na "medium" do ruzova a steak mal 700 g a bol to "Porterhouse" ,Japonska trieda 7-8 .