Prívarok z fazule mungo

martamm - fotkamartamm, 8. februára 2013
Prívarok z fazule mungo
Foto: martamm

Viem, že receptov na rôzne strukovinové prívarky je tu dosť, ale skúšala som pre zmenu využiť netradičnú fazuľu Mungo a uvarila som z nej Zobraziť celý popisViem, že receptov na rôzne strukovinové prívarky je tu dosť, ale skúšala som pre zmenu využiť netradičnú fazuľu Mungo a uvarila som z nej prívarok, ktorý sa mi celkom pozdáva, preto Vám ponúkam recept. Nakoľko môj manžel vyžaduje do takéhoto jedla niečo mäsového charakteru, pridala som jednu voňavú domácu klobásku, ale pre ľudí racionálnejšie zameraných odporúčam údené tofu, ktoré má tiež príjemnú arómu a chuť.

4
porcie
10 minút
príprava
30+10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 šálka
0,25 l
1 téglik
1 strúčik
3 ks
1 ks
1 PL
1 ks (údené tofu)
1 ČL




Postup

  1. 1

    Fazuľu mungo je vhodné vopred namočiť do studenej vody, aby napučala. ja som sa však rozhodla na poslednú chvíľu, že uvarím z nej prívarok, tak som ju použila nenamočenú. Opláchla som ju na sitku, dala do hrnca, zaliala primeraným množstvom vody. Pridala som na kolieska nakrájanú klobásku. Osolila som, pridala mletú červenú papriku, do antikorového vajíčka som dala strúčik cesnaku, nové korenie a bobkový list. dala som variť asi na 30 minút, kým fazuľa nezmäkla.

    Prívarok z fazule mungo - obrázok 1
  2. 2

    Potom som priliala 1/4 l mlieka, priviedla som do varu. V miske som rozmiešala pochúťkovú smotanu s celozrnnou múkou a po častiach som pridala do hrnca, nechala som prejsť varom a prívarok bol hotový.

Diskusia k receptu

mesiar50
Prívarok vyzerá naozaj skvelo.Dobre si poznamenala,že miesto tofu tam máme dať klobásku.
hubata
Mne je malá mungo: nie je do čoho kúsnuť.......
Ešte som nevarila mungo, ale keď treba len 30 minút na uvarenie tak sa po nej obzriem v obchode. @mesiar50 : tofu nemôžem, ja som si zakázala jesť malé kúsky ......
mesiar50
@hubata
Veď si to daj namočiť do vody aby ti to napuchlo
a tofu nemusíš,autorka receptu píše o klobáske
dodo46
@hubata
@mesiar má pravdu. Daj si ju do vody aby ti napučala a hneď ju
máš väčšiu. K tomu poriadnu klobásu a je to.
micanela
ja davam mungo naklicit /stacia 2-3 dni/ a je to vynikajuce do salatov alebo s jogurtom. varit som neskusala, ale urcite vyskusam tvoj recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia