Prívarok z fazule mungo

Autor receptu: martamm

Viem, že receptov na rôzne strukovinové prívarky je tu dosť, ale skúšala som pre zmenu využiť netradičnú fazuľu Mungo a uvarila som z nej prívarok, ktorý sa mi celkom pozdáva, preto Vám ponúkam recept. Nakoľko môj manžel vyžaduje do takéhoto jedla niečo mäsového charakteru, pridala som jednu voňavú domácu klobásku, ale pre ľudí racionálnejšie zameraných odporúčam údené tofu, ktoré má tiež príjemnú arómu a chuť.

4
porcie
10 minút
príprava
30+10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Fazuľu mungo je vhodné vopred namočiť do studenej vody, aby napučala. ja som sa však rozhodla na poslednú chvíľu, že uvarím z nej prívarok, tak som ju použila nenamočenú. Opláchla som ju na sitku, dala do hrnca, zaliala primeraným množstvom vody. Pridala som na kolieska nakrájanú klobásku. Osolila som, pridala mletú červenú papriku, do antikorového vajíčka som dala strúčik cesnaku, nové korenie a bobkový list. dala som variť asi na 30 minút, kým fazuľa nezmäkla.
  2. Potom som priliala 1/4 l mlieka, priviedla som do varu. V miske som rozmiešala pochúťkovú smotanu s celozrnnou múkou a po častiach som pridala do hrnca, nechala som prejsť varom a prívarok bol hotový.