Med s cesnakom
Med s cesnakom

Prírodné medovo-cesnakové antibiotikum

peterkub - fotkapeterkub, 1. februára 2020
Prírodné medovo-cesnakové antibiotikum
Foto: peterkub

Zdravé antibiotikum, ktoré nezaťažuje pečeň a nerozhodí zažívací trakt.

10 minút
príprava

Suroviny

1,5 dcl
1 hlavička (ak domáci stačí 1 hlavička, ak kupovaný tak 2)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesnak očistíme a nakrájame na 1-2 mm kocky, prípadne prelisujeme. Dáme ho do vhodnej uzatvárateľnej nádoby, zalejeme medom a kvalitne premiešame.

  2. 2

    Fľašu odložíme na 3 dni na miesto bez priameho slnečného svetla, aby sa uvoľnili látky z cesnaku do medu.

  3. 3

    Pred užívaním premiešame. Užívame 1 čajovú lyžičku ráno na lačný žalúdok. Prípadne dvakrát denne (ráno a večer pred spaním). Ak je cesnak najemno a zmes sa Vám nedostane medzi zuby, ani nie je cítiť typickú cesnakovú vôňu. Zmes je možné pridať aj do čaju.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu