Med s cesnakom
Prírodné medovo-cesnakové antibiotikum
Autor receptu: peterkub
Zdravé antibiotikum, ktoré nezaťažuje pečeň a nerozhodí zažívací trakt.
Suroviny
- 1,5 dcl med včelí
- 1 hlavička (ak domáci stačí 1 hlavička, ak kupovaný tak 2) cesnak
Postup
- Cesnak očistíme a nakrájame na 1-2 mm kocky, prípadne prelisujeme. Dáme ho do vhodnej uzatvárateľnej nádoby, zalejeme medom a kvalitne premiešame.
- Fľašu odložíme na 3 dni na miesto bez priameho slnečného svetla, aby sa uvoľnili látky z cesnaku do medu.
- Pred užívaním premiešame. Užívame 1 čajovú lyžičku ráno na lačný žalúdok. Prípadne dvakrát denne (ráno a večer pred spaním). Ak je cesnak najemno a zmes sa Vám nedostane medzi zuby, ani nie je cítiť typickú cesnakovú vôňu. Zmes je možné pridať aj do čaju.