Med s cesnakom

Prírodné medovo-cesnakové antibiotikum

Autor receptu: peterkub

Zdravé antibiotikum, ktoré nezaťažuje pečeň a nerozhodí zažívací trakt.

10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Cesnak očistíme a nakrájame na 1-2 mm kocky, prípadne prelisujeme. Dáme ho do vhodnej uzatvárateľnej nádoby, zalejeme medom a kvalitne premiešame.
  2. Fľašu odložíme na 3 dni na miesto bez priameho slnečného svetla, aby sa uvoľnili látky z cesnaku do medu.
  3. Pred užívaním premiešame. Užívame 1 čajovú lyžičku ráno na lačný žalúdok. Prípadne dvakrát denne (ráno a večer pred spaním). Ak je cesnak najemno a zmes sa Vám nedostane medzi zuby, ani nie je cítiť typickú cesnakovú vôňu. Zmes je možné pridať aj do čaju.