Prírodná krkovička s kyslou kapustou fotorecept

janazjarku - fotkajanazjarku, 23. marca 2011

Tento recept som vyhútala včera podvečer s cieľom uvariť niečo dobré a pritom sa veľmi nenarobiť :-) Výsledok prekvapil svojou jednoduchosťou a nezameniteľnou slovenskou chuťou, lebo krkovička a kyslá kapusta to je predsa ono !

6
porcií
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
2 ks
0,5 kg
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčovú krkovičku nakrájame na rezne cca 2 cm hrubé, osolíme, okoreníme , potrieme jemne olejom a necháme odležať (ja som mala naložené od večera, lebo som tušila, že niečo na druhý deň príde nápad) Inak celkom nič sa nestane ak tie rezne nebudú odležané, lebo základ bude krkovička na prírodno, ale odležaná bola chutnejšia.

    Prírodná krkovička s kyslou kapustou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si dve väčšie cibule, ktoré pozdĺžne nakrájame na hrubšie plátky.

    Prírodná krkovička s kyslou kapustou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do rajnice v ktorej budeme celé jedlo pripravovať (ja som použila wok) nalejeme olej na ktorom budeme postupne opekať rezne.

    Prírodná krkovička s kyslou kapustou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mäso po opečení ukladáme na zohriaty tanier (aby sa nezľaklo) :-)

    Prírodná krkovička s kyslou kapustou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po opečení posledných rezňov všetko vrátime do výpeku pričom už nepridávame žiadny olej, lebo krkovička si pustí svoju šťavu sama.

    Prírodná krkovička s kyslou kapustou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Mäso posypeme cibuľou a cibuľu jemne osolíme. Pozor mäso nemiešame a nepodlievame !! Rajnicu prikryjeme a na miernom ohni dusíme podľa "veku" krkovičky 40-50 minút.

    Prírodná krkovička s kyslou kapustou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pripravíme si kyslú kapustu, ak je potrebné nakrájame ju na menšie rezance, aby sa nám neťahala až za uši, keď sa budeme pri jedle oblizovať :-)

    Prírodná krkovička s kyslou kapustou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Približne 10 minút pred ukončením dusenia (keď je mäso mäkké) pridáme surovú kyslú kapustu, nemiešame a prikryté podusíme a neuveríte je navarené ! Jedlo , ktoré sa na pohľad tvári ako známe české "knedlo, vepřo, zelo" sme uvarili v jedom hrnci čo určite ocenia zamestnané žienky , ale aj tie čo sú na materskej "dovolenke" . Predpokladám, že rovnako dobré to môže byť aj s kuracími rezňami (info pre nebravčové krajiny). Tak a potom je na vašom rozhodnutí, či príloha budú knedle, alebo pečené či varené zemiaky. Dobrú chuť milí varecháči !!

    Prírodná krkovička s kyslou kapustou (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Ja sa špecializujem na jedlá s úsporou riadu :-) Dôvod ? Moja kuchyňa (súčasť obyvačky) má rozmer 1,4x1,4 metra (bývalá kúpelňa) v tomto priestore je chladnička, sporák, práčka a minidres na mieru tak verte tomu, že variť niečo komplikované vyžaduje priebežné umývanie riadu a komu by sa to furt chcelo ? Inak rozmer kuchyne má svoje výhody, keď sa s manželom stretneme pred chladničkou musíme sa zákonite vystískať čo upevňuje naše vzťahy :-D
1x berta
Janka,tá kuchyňa je určite krásna a jedlo pripravené s láskou vždy chutí.
1x berta
Dala by som si, nepozveš ma na obed?:)))))))))