Foto: zlota1
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
250 g |
|
3 PL |
|
250 g |
|
1 ks |
|
150 ml |
|
1 ks |
|
4 PL |
|
plnka: | |
400 ml |
|
1 bal. |
|
2 tégliky |
|
100 g |
|
4 pl |
|
posýpka: | |
100 g |
|
60 g alebo masť |
|
60 g |
|
|
Postup
-
1
Múku preosejeme dokopy,do stredu urobíme jamku,dáme trošku cukru,teplé mlieko a nadrobíme dnu kvasnice.Počkáme na kások.Po nakvasení pridáme zvyšný cukor,majolku,vajce,vodu a všetko zmiešame,vypracujeme cesto,ktoré necháme kysnúť na teplom mieste.Cesto má byť vláčne a nadýchané.
- 2
Pripravíme si posýtku zmiešaním múky,masla(masti),cukru a trochou škorice.odložíme nabok.
- 3
Cesto po nakysnutí rozdelíme na bochníčky veľkosti žemle,uložíme na pečiaci papier na plech,potrieme žĺtkom a posypeme posýpkou.Necháme na plechu kysnúť aspoň pol hodiny,potom vložíme do predhriatej rúry na 180 st a pečieme cca 20min dozlatova.
- 4
Pripravíme si plnku:Zlatý klas uvaríme so 400ml mlieka podľa návodu.Necháme vychladnúť.Zmäknuté maslo zmiešame z cukrom,primiešame krém zo zlatého klasu,dobre vymiešame a do tejto zmesi zľahka primiešame vyšľahanú šľlahačku zo smotany.Vznikne nám láhodný krém,ktorý naplníme vreckom do prekrojených vychladnutých bochníčkov.Hotové by mali ešte stuhnúť v chlade aspon 2-3hodiny,len je to ťažké tak dlho čakať)))dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu