Tiramisu

Pravé talianske tiramisu

Autor receptu: galbani

15-30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Oddeľte bielky od žĺtkov, postupujte opatrne, pretože aj najmenší kúsok žĺtka môže zapríčiniť, že sa vám bielky nevyšľahajú správne. Najskôr vyšľahajte žĺtky s cukrom tak, aby sa cukor úplne rozpustil a vznikol pevný krém. Do krému vmiešajte mascarpone.
  2. Bielky vyšľahajte do tuhého snehu a zľahka ho zapracujte do zmesi. Vychladenú kávu s amarettom vlejte do misky a rýchlo v nej namáčajte cukrárske piškóty.
  3. Polovicu piškót poukladajte na dno zapekacej nádoby, na ne rozprestrite vrstvu z polovice mascarponového krému a opäť pokryte vrstvou máčaných piškót. Posledná vrstva je krémová.
  4. Tiramisu uložte aspoň na 3 hodiny (ideálne na 12 hodín) do chladničky. Pred servírovaním jemne posypte kakaom.
  5. TIP pre lepší výsledok: Mascarone vyberte z chladničky o 30 minút skôr, ako ho použijete na prípravu dezertu. Vajíčka a kávu majte v izbovej teplote, aby piškóty a aj celý dezert vydržali pevné.