Prasiatkove hlavičky z kysnutého cesta

Autor receptu: gercakova

Tieto prasiatkove hlavičky som vydela v damskym časopise ale boly z listkoveho cesta.Ja som si ich trošku upravyla a zrobila to s kysnuteho cesto ktore sa mi osvečilo.Tieto hlavičky som upiekla na dceryn školskarskykarneval a mali velky uspech.Plnia sa lubovolnou plnkou ,ja som mala makovu.

90minut minút
príprava
20min. minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z droždia, trošku cukru a1 dcl tepleho mlieka urobime kvasok.Muku preosejeme,pridame,2pl cukru,2kl soli, kvasok , zbytok tepleho mlieka a oleja.Vypracujeme cesto a nechame ho vykysnut.
  2. Vykysnute cesto si vyvalkame. Na jednu hlavičku potrebujeme 2 kolieska ktore si vykrojime s poharom ,alebo si zaimprovyzujte a vykrojte si z niečim čo ma podobny priemer. Tie dve vykrojene kolieska spojime a medzi ne dame plnku aku chceme.Potom vykrojime 2 male kolieska priemerom 2cm . 1 koliesko ide do stredu ako ratafak a dve dierky urobime z hrozienok. A to,druhe si prekrojime na poli a zrobime s nich uši.Na oči použijeme hrozienko na poliprekrojene a dame na miesto medzi ušami a ratafakom do cesta.Potrieme hlavu žltkom a dame upiect.
  3. Pečieme na 180 stupnou asi 20 minut.