Pórový šalát

betty60 - bez fotkybetty60, 11. marca 2012

Šalát som jedla raz na jednej príjemnej návšteve v Ostrave,veľmi nám všetkým chutil a chvílu trvalo,než sme pochopili,že je zo surového pórku.Robím ho dost Zobraziť celý popisŠalát som jedla raz na jednej príjemnej návšteve v Ostrave,veľmi nám všetkým chutil a chvílu trvalo,než sme pochopili,že je zo surového pórku.Robím ho dost často a v podstate i ako rýchlu večeru s celozrnným rožkom,bagetou či čiernym chlebom.Je dobré ho urobiť pár hodín pred podávaním,aby sa trošku uležal.Neviem presne ako určiť množstvo, ja ho robím vždy plnú misu,keď aj zostane,zjeme aj na druhý deň.

30 minút
príprava

Suroviny

1  - biela časť
20 Dg (pokrájaná na kocky)
20-30 Dg
1
1/2 menšieho pohára
1/2 konzervy  - kúsky bez šťavy
podľa chuti  lebo tatarka ligt
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Nakrájame pórek na drobné kúsky,pridáme na kocečky nakrájaný tvrdý syr,na kocečky nakrájanú šunku,zaváraný zeler v sladkokyslom náleve /je už nakrájaný na tenučké nudličky v pohári/,ananásový kompot/tiež ešte prekrájam na menšie kúsky/ a kukuricu z konzervy .Všetko premiešame a pridáme majonézu,môžme ju ešte zmiešať s jogurtom,to už záleží na vlastnej chuti a množstvo si každý určí sám,aby sa to všetko spojilo a dobre chutilo. Necháme odležať v chladničke a podávame.

Diskusia k receptu

orchidea
Ja som sem tiež dala recept na podobný šalát a je ozaj výborný.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia