Pórkovo-šunkový šalát (fotorecept)
Autor receptu: janger
Robila som podla receptu belgickeho televizneho kuchara. Chutny salat, ktory u nas iste
nebol posledny raz.
Postup
- Vajcia uvarime natvrdo. Po uvareni ich zalejeme studenou vodou, nechame vychladnut.
- Por pokrajame na male, tenke kusky. Dame do misky, zalejeme vriacou vodou, nechame asi 10 minut postat. Tymto sa ostra chut poru zjemni, no bude stale chrumkavy.
- Potom ho precedime, preplachneme ladovou vodou a nechame dobre odtiect.
- Medzitym pokrajame sunku na male kocky, pokrajame sladkokyslu uhorku, aby sme mali asi 4 polievkove lyzice. Pokrajame aj sterilizovanu sladkokyslu cibulku, tak asi 3 polievkove lyzice. Posekame na tvrdo uvarene a vychladnute vajcia. Vsetko zmiesame s porom.
- Posekame pazitku a pridame do salatu.
- Primiesame aj kapary. Nakoniec dame majonezu a podla chuti sol a cerstvo pomlete korenie.
- Mozeme podavat. Napriklad s nejakym pecivom, opecenym chlebom...
- Inspiracoiu mi bol Jeroen Meus. Ak vyskusate, prajem dobru chut.