Pórkovo-šunkový šalát (fotorecept)

Autor receptu: janger

Robila som podla receptu belgickeho televizneho kuchara. Chutny salat, ktory u nas iste nebol posledny raz.

3-4
porcie

Postup

  1. Vajcia uvarime natvrdo. Po uvareni ich zalejeme studenou vodou, nechame vychladnut.
  2. Por pokrajame na male, tenke kusky. Dame do misky, zalejeme vriacou vodou, nechame asi 10 minut postat. Tymto sa ostra chut poru zjemni, no bude stale chrumkavy.
  3. Potom ho precedime, preplachneme ladovou vodou a nechame dobre odtiect.
  4. Medzitym pokrajame sunku na male kocky, pokrajame sladkokyslu uhorku, aby sme mali asi 4 polievkove lyzice. Pokrajame aj sterilizovanu sladkokyslu cibulku, tak asi 3 polievkove lyzice. Posekame na tvrdo uvarene a vychladnute vajcia. Vsetko zmiesame s porom.
  5. Posekame pazitku a pridame do salatu.
  6. Primiesame aj kapary. Nakoniec dame majonezu a podla chuti sol a cerstvo pomlete korenie.
  7. Mozeme podavat. Napriklad s nejakym pecivom, opecenym chlebom...
  8. Inspiracoiu mi bol Jeroen Meus. Ak vyskusate, prajem dobru chut.