Pop cakes

sisok - fotkasisok, 20. marca 2013
Pop cakes
Foto: sisok

Tento recept je veľmi veselý, deti ho milujú a môžte ho použiť na 100 a 1 spôsobov. 4 quarts je francúzsky jednoduchý koláč, ktorý Zobraziť celý popisTento recept je veľmi veselý, deti ho milujú a môžte ho použiť na 100 a 1 spôsobov. 4 quarts je francúzsky jednoduchý koláč, ktorý pozostáva zo 4 ingrediencii s rovnakými proporciami. Preto sa volá 4 quarts - 4 časti.

25 kusov
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

NA 4 QUARTS:
2 ks
100 g
100 g
100 g
1/2 bal.
POP CAKES NUTELLA:
1/2
130 g
POP CAKES MASCARPONE:
1/2
2 PL
 na polevu




Postup

  1. 1

    V prvom rade si upečieme koláč 4 quarts a to nasledovne: Rúru predohrejeme na 200°C. Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom. Vaječný žltok oddelíme od bielka, pridáme do masla a zamiešame. Bielok si odložíme. To isté urobíme s druhým vajíčkom a zamiešame. Pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom a zamiešame. Bielka si vyšľaháme na sneh a jemne zamiešame do cesta. Cesto nalejeme do formy, ktorú máme poruke a dáme do predohriatej rúry aspoň na 20 minút. Pichnutím nožíka skontrolujeme či je upečený - ako vždy, keď nožík výjde suchý, 4 quarts je upečený. po upečení necháme kompletne vychladnúť.

  2. 2

    A teraz sa pustíme do Pop Cakes: Koláč, ktorý sme si upekli a ktorý nám stihol vychladnúť a nezjedol sa, si rozmixujeme v mixeri a rozdelíme na 2 polovice.

  3. 3

    Na Nutellove Pop cakes: Rozmixovaný koláč zmiešame s Nutellou a keď dostaneme pevnú hmotu, budeme tvarovať guľky, ktoré vložíme na 30 minút do mrazničky. Na Pop cakes s mascarpone: Druhú polovicu rozmixovaného koláča zmiešame prstami s mascarpone a budeme tvarovať guľky, ktoré vložíme aspoň na 30 minút do mrazničky.

  4. 4

    Ja som použila 2 polevy a to z jedného konkrétneho dôvodu - Nutellove Pop cakes sú pomerne sladké a aby sa to trochu zjemnilo a dodalo tú správnu vyváženosť, na tieto pop cakes som spravila polevu z horkej čokolády. Na pop cakes z mascarpone som použila polevu z mliečnej čokolády. Špajdle, alebo ako sa im hovorí. som rozrezala na menšie kúsky, asi na 10cm. Koniec, ktorý pôjde do guličky som si namočila do čokolády a nechala stuhnúť. Opäť to má svôj dôvod - guličky sa nebudú šmýkať. Takto pripravenú paličku som vpichla do guličky a tú som obalila v čokoláde - ozdobila som podľa toho, čo som mala doma. Ako stojan používam čokoľvek (samozrejme nie pečený kus mäsa :), tentokrat to schytalo jablko :) Nechajte uschnúť a šup do ochutnávky :)

Diskusia k receptu

babinka
pekne napisany postup, chvalim aj recept... detska party sa blizi, tak to mozem skusit, ved uz sa na to dlho chystam :)
sovka62
Aké pekné. Už nemám male deti, ani vnúčatá, ale recept odkladám, veď sa raz nájde príležitosť.
evusik
páči sa mi, že nato netreba formu... pri najbližšom pečení ak mi ostanú okrojky skúsim miesto klasických guličiek.... naše vnúčatká sú celkom maličké, ale šibačov tým poteším :-)
francuzska1
sisok, zasa si prisla s niecim napaditym, chvalim chvalim chvalim!!! Chapeau!!! Aj tento tvoj receptik ukladam, lebo je jednoduchy a clovek ho zvladne ako hovoria francuzi "s prstom v nose";-))) a co sa mi paci, ze nepotrebujem k tomu speci formu tak toto sa mi rata!!!
sisok
Dakujem vsetkym za pekne spravy :) mozno by sa tento receptik dal vyskusat aj s niecim kyslym- s cervenym ovocim alebo ten 4 quarts zmiesat so stavou z cerveneho ovocia. Vyskusam a podelim ak bude dobruô :)
douglas
Je to zaujimavy rcp a zo samotnym vysledkom sa da velmi dobre doozdobit sladka cast akejkolvek oslavy ci party ... :)
babav
Veľmi pekne aj chutné.Tieto jednohubky na palicke sú v poslednej dobe veľmi populárne,pecu ich vo formach ,ale chuťou sa tvojim nevyrovnaju.
Je to plana piskota namacana v čokoláde.Dakujem za recept ,
využijetem ho na "Birthday party" pre moju zlatu malú vnucku;-)
babinka
vyskusali sme s detmi urobit z odrezkov piskotoveho cesta, co som mala v mraznicke a pridala som trosku nutely a philadelpia tvarohu, pridali sme este male kusocky marshmallow a deti boli unesene pracou i chutou... a mame dalsie inspiracie na tvorivu dielnu, pri ktorej sa deti bavia a ja s nimi :)
sisok
@babinka - super, som velmi rada, ze sa detom pacilo :) Tak ked budem mat novy recept do dielne pre deti, urcite pridam :)
jedina32
dalo by sa to urobiť aj z tvarohu(jemného) namiesto mascarpone?
sisok
@ jedina32
neviem sice aku texturu ma jemny tvaroh, ale to uvidis a zistis, ze ci je to moc riedke. Prinajhorsom daj menej a pridavaj postupne :) Pop cakes pokusu zdar! :)
effy
Ahoj, tvoj receptik som skusila ked bol moj syn skolkar, robila som mu to na nejake vyrocie skolky, kazde som jednotlivo zabalila do celofanu...tie pohľady rodičov a detičiek a ako si to potom hrdo niesli so sebou v rúčkach...no to stálo fakt zato... je to velka piplacka, co mna ale velmi bavi, dá sa s tým vyhrať ako len chcete, trocha fantázie a umelecké dielo je na svete.... no a odvtedy cake popy nesmu chybat na ziadnej party a syn mi ich pomáha robiť, baví to aj jeho :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia