Pop cakes
Autor receptu: sisok
Tento recept je veľmi veselý, deti ho milujú a môžte ho použiť na 100 a 1 spôsobov.
4 quarts je francúzsky jednoduchý koláč, ktorý pozostáva zo 4 ingrediencii s rovnakými proporciami. Preto sa volá 4 quarts - 4 časti.
25 kusov porcií |
30 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- V prvom rade si upečieme koláč 4 quarts a to nasledovne:
Rúru predohrejeme na 200°C.
Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom.
Vaječný žltok oddelíme od bielka, pridáme do masla a zamiešame. Bielok si odložíme. To isté urobíme s druhým vajíčkom a zamiešame.
Pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom a zamiešame.
Bielka si vyšľaháme na sneh a jemne zamiešame do cesta.
Cesto nalejeme do formy, ktorú máme poruke a dáme do predohriatej rúry aspoň na 20 minút. Pichnutím nožíka skontrolujeme či je upečený - ako vždy, keď nožík výjde suchý, 4 quarts je upečený.
po upečení necháme kompletne vychladnúť.
- A teraz sa pustíme do Pop Cakes:
Koláč, ktorý sme si upekli a ktorý nám stihol vychladnúť a nezjedol sa, si rozmixujeme v mixeri a rozdelíme na 2 polovice.
- Na Nutellove Pop cakes:
Rozmixovaný koláč zmiešame s Nutellou a keď dostaneme pevnú hmotu, budeme tvarovať guľky, ktoré vložíme na 30 minút do mrazničky.
Na Pop cakes s mascarpone:
Druhú polovicu rozmixovaného koláča zmiešame prstami s mascarpone a budeme tvarovať guľky, ktoré vložíme aspoň na 30 minút do mrazničky.
- Ja som použila 2 polevy a to z jedného konkrétneho dôvodu - Nutellove Pop cakes sú pomerne sladké a aby sa to trochu zjemnilo a dodalo tú správnu vyváženosť, na tieto pop cakes som spravila polevu z horkej čokolády.
Na pop cakes z mascarpone som použila polevu z mliečnej čokolády.
Špajdle, alebo ako sa im hovorí. som rozrezala na menšie kúsky, asi na 10cm. Koniec, ktorý pôjde do guličky som si namočila do čokolády a nechala stuhnúť. Opäť to má svôj dôvod - guličky sa nebudú šmýkať. Takto pripravenú paličku som vpichla do guličky a tú som obalila v čokoláde - ozdobila som podľa toho, čo som mala doma.
Ako stojan používam čokoľvek (samozrejme nie pečený kus mäsa :), tentokrat to schytalo jablko :)
Nechajte uschnúť a šup do ochutnávky :)