Pondelkové pokušenie
Autor receptu: alex100
Názov tohoto dezertu preto, lebo som ho vymyslel v pondelok. Kúpil som si novú
silikónovú formu na korpus tak som musel niečo vyskúšať. Keďže výsledok bol taký, že sa
všetci oblizovali tak to ponúkam aj vám.
12 porcií |
20 minút príprava |
25 minút na 160 °C |
Postup
- Cesto:
vajcia a cukor vymiešame, potom pridáme múku s kypriacim práškom do pečiva a nakoniec kandizovanú citrónovú kôru. Hmotu vlejeme do silikónovej formy na pečenie. pečieme 25 minút pri teplote 160 stupňov. Po dopečení necháme vychladnúť a chladné vyklopíme z formy na tácku.
- Plnka č. 1 :
Z mlieka a zlatého klasu a vanilkového cukru uvaríme puding. Musí byť hustý. Do ešte teplého zamiešame asi 50 g palmarínu. a tiež aj rum. Puding potom za stáleho miešania ochladíme na izbovú teplotu. / Ja to robím, tak, že si do dresu napustím studenú vodu a miešam to v nej, ochladne to rýchlejšie./ V druhej miske vymiešame palmarín, čo ostal, s cukrom. S cukrom vymiešaný tuk potom postupne vmiešavame do pudingu.
- Plnka č. 2 :
Šľahačku so stužovačom vyšľaháme do tuhej hmoty. Potom pridáme práškový cukor a ešte trochu pošľaháme. Musí to byť úplne tuhé. Takúto tuhú šľahačku natrieme na plnku a posypeme strúhanou čokoládou a ešte dozdobíme strúhanými mandľami.