Foto: 4ica
Jednoduchý na prípravu. Iba zamiesiť a dať do rúry.. Ak sa doma nik nechytá pomarančov, tak vtedy nastáva jeho čas :-) Po upečení je na Zobraziť celý popisJednoduchý na prípravu. Iba zamiesiť a dať do rúry.. Ak sa doma nik nechytá pomarančov, tak vtedy nastáva jeho čas :-) Po upečení je na vrchu chrumkavý a vo vnútri mäkkučký. Pre dospelých sa môže do krému pridať aj pomarančový likérik:-)
porcií
na 180 °C
Postup
-
1
Vytlačíme si šťavu z pomarančov, mne stačili 3 kusy. Ak pri odšťavovaní padajú do misky aj kúsky dužiny, nerobíme si z toho veľkú hlavu... Rúru vyhrejeme na 180 C.
- 2
Múku preosejeme, pridáme prášok do pečiva a pudingový prášok. Do suchých prísad pridáme vajcia, olej, cukor, šťavu, kôru a zamiešame. Ja som miešala iba veľkou lyžicou, tak ako na muffiny. Hlavne netreba miešať dlho, iba to dať dokopy..
- 3
Cesto vylejeme do klasickej tortovej okrúhlej formy a dáme piecť na cca 50 min. Cesto skúsime špajdlou a ak je čistá, koláč je upečený. Necháme vychladnúť.
- 4
Krém: - jednoduchšie to už nejde.. Zmiešame jemný tvaroh s práškovým cukrom a so šťavou z 1/2 pomaranča. A môžeme pridať aj trolinku toho spomínaného likériku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@marienka44 , ja som dala krém len vedľa na tanierik, ako je na foto, ale určite sa koláč môže potrieť aj po vrchu. Fantázii sa medze nekladú..Tiež by bol zaujímavý hrubo natretý krémom a na vrchu posypaný nastrúhanou pomarančovou kôrou..alebo len zvariť cukor+voda+pomarančová šťava.. No mňamm :-)
@medovnicek - manžel mi kupoval v Rakúsku..tu na SK neviem, žeby v Tescu?
či bábovka ,aj bez krému .Nabuduce vyskúšam s citrónovou šťavou .